10 Aralık 2011 Cumartesi

Amatörlere Temel Fotoğraf Çekme Teknikleri


Birçok insan son model bir fotoğraf makinesi satın alıp fotoğrafçılık yeteneğini geliştirmek istiyor. Gerçek şu ki, fotoğrafçılıkta teknik, ekipmandan çok daha önemlidir. Eğer sık yapılan hatalardan kaçınırsanız ve yeterli derecede pratik yaparsanız, iyi fotoğraf çekmenin herkesin herhangi bir makine ile başarabileceği bir şey olduğunu siz de fark edersiniz.

Fotoğraf makinenizin kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyun ve tuşlarını, ayarlarını, açma-kapama, kaydetme özelliklerini ve menüsünü iyice öğrenin. En azından deklanşörün nasıl kullanılacağını, nasıl zoom yapılacağını, flaşın kapalı ve açık kalma ayarlarını nasıl kullanacağınızı bilin. Bazı makineler, yeni başlayanlar için basılı bir kullanma kılavuzu ile birlikte satılır. Ancak üreticinin web sitesinden de ücretsiz olarak kılavuz temin edebilirsiniz.

Mümkün olan en yüksek çözünürlükte yüksek kalitede fotoğraflar çekebilmek için makinenizin çözünürlüğünü ayarlayın. Düşük çözünürlükteki görüntüleri, daha sonra dijital ortamda değiştirmek daha zordur. Küçük bir hafıza kartınız varsa ve daha büyük bir tane satın alamıyorsanız; fotoğraf makinenizi daha küçük bir çözünürlüğe sahip “ince” kalite ayarında kullanın.

Eğer seçme şansı veren bir makineniz varsa, otomatik modlardan birine ayarlayarak başlayın. Dijital SLR fotoğraf makinelerinde “Program” veya “P” modu en kullanışlısıdır. Fotoğraflarınızın kötü veya yetersiz odaklı olduğunu düşünürseniz, o zaman bazı ayarları elle de yapabilirsiniz.

Fotoğraf makinenizi her yere götürün. Yanınızda makine olduğunda çevrenizdeki dünyayı daha farklı algılayacaksınız, çünkü etrafınıza güzel kareler yakalayabilme amacıyla bakma şansınız olur. Böylece de harika fotoğraflar çekme imkanı bulmuş olursunuz. Ve tabii ki, makine yanınızdayken daha fazla fotoğraf çekebileceksiniz, bu da sizin daha iyi bir fotoğrafçı olmanıza yardım edecek. Ayrıca sık sık arkadaşlarınızın ve ailenizin fotoğraflarını çekin. Onlar sizi makinenizle görmeye alışacakları için siz daha doğal görünümlü daha az “poz” içeren fotoğraflar çekebilirsiniz.

doludoluhayat.com
                                                                                                                                         Alıntıdır...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın