26 Kasım 2011 Cumartesi

Türkler uçuyor


Türkiye’de 2006 yılından beri bir çok dizi reklam ve sinema sektöründe havadan çekim yapan Flycam, en son çektiği Vestel reklamı ve Hoolywood yapımı olan Missing dizisi ile Avrupa’nın ve Hoolywood’un dikkatini çekti.
Küçük yaştan gelen modelcilik hobisini 1998 yılında radyo kumandalı model uçak ve helikoptere taşıyan Mehmet Öztekin, 2003-2007 yılları arasında model helikopter dalında çeşitli ödüller ve dereceler aldı. 2005 Türkiye fc3 2. si 2006 senesinde Türkiye f3c (model helikopter kategorisi) şampiyonu oldu.

2007 yılında, pahalı ve uğraştırıcı helikopter çekimlerini daha pratik ve düşük maliyetlere yapabilmek adına; kendi modelcilik tecrübesinin yanına profesyonel ekibi bir araya getirerek Flycam'i kurdu. Ekip daha sonrasında 2009 yılında belgesel konusunda yıllarca deneyimi olan ve kugu, görüntü yönetmenliği ve yönetmenlik yapan Seyit Ömer Gülas'ı da dahil ederek daha da güçlendi.

Bir çok reklam, dizi ve sinema filminde havadan yaptıkları çekimlerle başarılı işlere imza attılar. Vestel reklamında Avrupan'nın en ünlü reklam yönetmenlerinden Alman Alexander Kiesl ve Steffen Hacker'ın olumlu referanslarını alan Flycam, daha sonrasında Hoolywood yapımı Missing'in Türkiye çekimlerinden sonra Amerikalı yapımcıların da dikkatini çekti.

sabah.com.tr
                                                                                                                                        Alıntıdır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın