12 Kasım 2011 Cumartesi

Kapalı çarşı daha ucuz bir sahne



2 milyon dolar cepte ne güzel İstanbul be!
Konusu İran'da geçen filmini Türkiye'de çeken Ben Affleck'in uyanıklığı... İran, ülkeye giriş için 2 milyon dolar isteyince, dümeni İstanbul'a kıran ünlü Hollywood yıldızı, Kapalıçarşı'da kiraladığı 125 dükkanın sahibine toplam 87 bin 500 lira ödemiş


MAGAZİN
Ben Affleck'in, başrolünü oynayıp yönettiği yeni filmi 'Argo' için Kapalıçarşı, İran sokaklarına dönüştürüldü. Filmin üç gündür Kapalıçarşı'nın içinde yer alan Bakırcılar Çarşısı'nda yapılan çekimlerine önceki gün de devam edildi. 1974'deki rehine krizini anlatan film için çarşıdaki tüm işyeri ve dükkanlara Farsça tabelalar asıldı. Ben Affleck'in filmi İran'da çekmek istediği ancak izin alamadığı ve İran'daki yetkililerin ülkeye giriş parası olarak 2 milyon dolar istemesi nedeniyle ünlü yıldızın Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'dan izin aldığı öğrenildi.
Bayram süresince kapalı olan ünlü Kapalıçarşı'nın içinde yer alan Bakırcılar Çarşısı'ndaki 125 dükkanı dört günlüğüne kiralayan film ekibi, dükkan başına 700 TL, toplamda 87 bin 500 lira ödedi. Çekimler yüzünden bayram boyunca sabahın erken saatlerinde dükkanlarının başına giden esnaf, 'Bizi kandırdılar, bayram boyunca burada esir ettiler. Sabah erken saatlerinde geliyoruz, akşam kaçta çıkacağımız belli olmuyor. Kontrat imzalattıkları için hiçbir şey yapamıyoruz' diyerek durumdan şikayetçi oldu.

İran bayrakları dalgalanıyor
1979'taki İran rehine krizini anlatan film için cadde üzerindeki tüm işyeri ve dükkanlara Farsça tabelalar asıldı. Oyuncular ve 100 kişiden fazla figüranın katılımıyla yapılan çekimler set ekibinin tüm gününü aldı. Karaköy sokaklarını da İran'a dönüştüren Ben Affleck, bir binaya dev Humeyni posteri astırdı.

Sayit DURMAZ
Aksam.com

                                                                                                                                             Alıntıdır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın