16 Kasım 2011 Çarşamba

İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali 23 Kasım’da


İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali'nin 23.'sü, 23 Kasım'da başlıyor. Açılış töreninin Fransız Kültür Merkezi'nde yapılacağı festivale birçok ülkeden 156 film katılıyor.
     
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü'nün ana sponsorluğunda, Fransız Kültür Merkezi, Hollanda Başkonsolosluğu ve Goethe Institut'ün salon sponsorluklarında gerçekleştirilen festival; sinema sanatı kapsamında kısa zamanda çok şey anlatma temeline dayanan ve yönetmenlerinin yeteneklerini en özgün biçimde yansıtmalarına olanak tanıyan kısa filmi desteklemek, ulusal ve uluslararası alanda genç yönetmenlerin seslerini duyurmalarına ortam hazırlamak amacıyla düzenleniyor. Açılış töreni 23 Kasım Çarşamba günü saat 20.00'de Fransız Kültür Merkezi sinema salonunda gerçekleştirilecek olan festival, 30 Kasım'a kadar devam edecek.
     
Bu yıl festivale Türkiye, Belçika, Fransa, Yunanistan, İngiltere, Brezilya, Macaristan, Iran, Bulgaristan, Polonya, Avustralya, Tayland, ABD. İspanya, İtalya, Hindistan, Kanada, Almanya, Ermenistan, Avusturya, Lübnan, Moldova, Kore, Kırgisiztan, Kosova,  Hollanda, Romanya, İsviçre, Afganistan, Makedonya, Singapur, Bangladeş, Arjantin, İsrail Cezayir, Fas, Yunanistan,  Bosna Hersek, İsveç, gibi ülkelerden 870 film başvurdu. Bu filmler arasında yapılan özenli seçim sonucunda, programa toplam 156 film alındı. Festival programı "Kurmaca Filmler", "Canlandırma Filmler", "Belgesel Filmler" ve "Deneysel Filmler" olmak üzere dört ana başlıktan oluşuyor.
     
Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Fransa'dan "UNIFRANCE", Macaristandan "Hungarian Film Union", Hollana'dan "Eye Film Institute", Polonya'dan " Krakow Film Foundation", Italya'dan " RIFF Roma Independant Film Festival", İspaya'dan " Instituto Cervantes" ve Almanya'dan " Goethe Insttut" seçtikleri filmlerle festivale güç katıyor. Cervantes Enstitüsü ise bu yıl festivale, Uykusuzluk, Pablo, Maiyet ve Ne Eğlenceli adlı filmlerle katılıyor.

Stargazete.com
                                                                                                                                               Alıntıdır....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın