14 Kasım 2011 Pazartesi

Bollywood’la dizi ve film işbirliği görüşmesi yapacak


Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 16-19 Kasım 2011 tarihleri arasında Hindistan’da İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından düzenlenecek Türk İhraç Ürünleri Sergisinin açılışını gerçekleştirecek ve çeşitli temaslarda bulunacak.

Çağlayan, Hindistan ziyaretinde, Maharashtra Eyalet Başbakanı Prithviraj Chavan ile görüşecek, Hindistan’ın önde gelen firmalarının CEO’ları ile bir araya gelecek. Hindistan’ın en gelişmiş ve sanayileşmiş bölgelerinden birisi olan Maharashtra eyaleti, ülke nüfusunun yüzde 9.4’ünü barındırmakla birlikte, ülkedeki toplam üretimin yüzde 19’u, ihracatın yüzde 27’si de bu eyaletten yapılıyor. Maharashtra eyaleti altyapıya da önemli yatırımlar yapıyor. Altyapı yatırımları arasında yeni bir uluslararası havaalanı inşa edilmesi, Mumbai’nin iki yakasını birbirine bağlayacak uzun bir sahil şeridi yolu yapılması gibi önemli projeler yer alıyor. Maharashtra eyaleti ayrıca doğrudan uluslararası yatırımcılar için cazibe merkezi özelliği taşıyor. Hindistan’a giren doğrudan dış yatırımların yüzde 45’i,bu eyalete yapılıyor.

Bollywood ile işbirliği

Hindistan eğlence sektörünün kalbi de Mumbai’de atıyor. Dizi-film sektörünün merkezi konumunda olan Bollywood’da yılda 800’den fazla film yapılıyor ve dünyaya ihraç ediliyor. Son yıllarda Türkiye’nin dizi ve film sektörünün önemli gelişmeler kaydettiği, dünyanın değişik ülkelerinde Türk dizileri ve filmlerinin en fazla izlenir hale geldiği belirtilirken, bu sektörün bir yandan Türkiye’ye döviz girdisi sağlarken, diğer taraftan da ülke tanıtımına önemli destek verdiği vurgulandı. Çağlayan başkanlığında Türk dizi ve film yapımcılarının Bollywood’un önde gelen yönetmen ve yapımcıları ile buluşacak olmasının Türk dizi ve film sektörüne yeni açılımlar ve yeni pazarlar yaratması açısından önem taşıdığı ifade edildi. Ekonomi Bakanlığı’nın dizi-film sektörünü ihracat destek kapsamına alması ile birlikte dizi-film ihracatının önümüzdeki dönemde daha da artmasının beklendiği kaydedilen bakanlık açıklamasında, “Son yıllarda büyük atılım gerçekleştiren, Türk dizi ve film sektörünün Bollywood’la büyük işbirliği potansiyeli söz kosunudur. Dünyanın en önde gelen dizi-film üretim merkezlerinden biri olan  Bollywood’la Türk dizi-film yapımcılarının biraraya gelmesi, işbirliği olanaklarının değerlendirilmesi bu alanda ortak yapımlar için önayak olacaktır” denildi.

Hürriyet
                                                                                                                                      Alıntıdır....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın