22 Ekim 2011 Cumartesi

İphone ile Film Çekimi


Yüksek bütçeli projenin görüntü yönetmeni Seamus McGarvey açıkladı...
Çekimleri biten ve şu an post-prodüksiyon aşamasında bulunan bol süper-kahramanlı Yenilmezler (The Avengers)'in bazı bölümlerinin iPhone ile çekildiği açıklandı. Hem de bizzat görüntü yönetmeni Seamus McGarvey tarafından.

Daha önce Park Chan-wook'ın tamamını iPhone ile çektiği Berlin'den ödüllü kısa filmi Paranmanjang'dan bahsetmiş ve akıllı telefonlarla birlikte sinema pratiğinin değişmeye başladığını ve daha çok şey göreceğimizi belirtmiştik. Fakat böylesine yüksek bütçeli, hareketin eksik olmadığı bir filmin bazı sahnelerinin son model bir iPhone'la çekileceğini, hem de bu sahnelerin filmin fragmanında kullanılacağını tahmin etmemiştik. İrlanda Film ve Televizyon Ağı'na röportaj veren filmin görüntü yönetmeni Seamus McGarvey durumu şöyle açıklıyor:

"Fotoğrafın ya da sinemanın güzelliği, eldekilere göre size seçim yapma şansı sunmasıdır. The Avengers projesinde, iPhone ile bir kaç çekim yaptım ve bunlar filme eklendi. Hatta bu sahneler fragmanda bile var! Biliyorum, bazen hiçbir seçim şansınız olmaz ve siz de gidip en ucuz yolu seçmek zorunda kalırsınız; ama kısıtlı da olsa seçme özgürlüğünüz varsa, hâlâ filmin görünümünü değiştirecek etkili kararlar alabilirsiniz demektir."

Kefaret (Atonement) filmindeki görüntü işçiliğiyle Oscar'a aday olan, son olarak Kevin Hakkında Konuşmalıyız (We Need to Talk About Kevin) projesinde çalışan ve bu filmde yer yer Canon 5D kullanan Seamus McGarvey, alaycı bir zorlamayla sinemanın sınırlarını tekrar çiziyor...

                                                                                                                                          Alıntı


                                                                                                         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın