13 Ağustos 2013 Salı

"Araf" Saraybosna Film Festivali'nde

Saraybosna'da, 19 yıldır dünyanın farklı ülkelerinden sinemacıları ve sinemaseverleri ağırlayan Saraybosna Film Festivali başlıyor. Festival'de Türkiye'den "Araf" ve "Küf" filmleri yarışacak.

16 Ağustos Cuma günü başlayacak festivalde bu yıl 214 film gösterime sunulacak.Bosna Hersekli yönetmen Danis Tanoviç'in, 63'üncü Berlin Film Festivali'nde iki Gümüş Ayı ödülü kazanan "Demir Toplayıcısının Hayatından Bir Kesit" filmi ile başlayacak festivalde, Türkiye'den, Yeşim Ustaoğlu'nun çektiği ve 19. Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Sanat Yönetmeni, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, Umut Veren Genç Erkek ve Kadın ödüllerini toplayan  ''Araf'' ve yönetmenliğini Ali Aydın'ın üstlendiği ''Küf'' filmleri de yarışacak.

Her yıl ünlü sinemacıları konuk eden film festivalinin bu yılki en ünlü konuğu ise ''Alcatraz'dan Kaçış'', ''Cehennem Silahı'' ve ''New York'ta Beş Minare'' filmlerinde de rol alan Amerikalı oyuncu ve yönetmen Danny Glover olacak. Festival, 24 Ağustos Cumartesi günü, Hindistanlı yönetmen Ritash Batra'nın ''Yemek Kutusu'' filmiyle sona erecek.

kaynak: aksam.com.tr


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın