24 Temmuz 2013 Çarşamba

Portakal’a Belgesel ve Kısa Film Başvuruları Devam Ediyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür ve Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle 4 – 11 Ekim 2013 tarihlerinde düzenlenecek 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında yer alan Belgesel ve Kısa Film yarışmalarına başvurular devam ediyor.

Belgesel ve Kısa Film yarışmaları için son başvuru tarihi 5 Ağustos 2013.

Belgesel ve kısa filmi özendirmek; yeni sinemacıları desteklemek, sinema sektörü ile bütünleşmelerini sağlamak hedefine yönelik olarak Altın Portakal’ın 50’nci yılında belgesel ve kısa filme sunulan destek artırıldı. Geçtiğimiz yıl 15 bin TL olan “En İyi Belgesel Film” ödülü bu yıl 30 bin TL’ye, geçtiğimiz yıl 10 bin TL olan “En İyi Kısa Film” ödülü bu yıl 15 bin TL’ye yükseltildi.  “En İyi İlk Belgesel”e ise 5 bin TL parasal ödül ve Altın Portakal Heykeli verilecek.

Altın Portakal’ın bu yılki programı içinde yer alan belgesel ve kısa film yarışmalarına geçtiğimiz yılın son başvuru tarihi olan 6 Ağustos 2012 tarihinden sonra tamamlanmış, belgesel ve kısa film yarışma yönetmeliklerinde vurgulanan koşulları taşıyan filmler başvurabiliyor.

50. Uluslar arası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasının son başvuru tarihi de 5 Ağustos 2013 olarak belirlendi.

kaynak: altinportakal.org.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın