22 Haziran 2013 Cumartesi

Mezun sayısı değil nitelik önemli

Çukurova Medya Grup Başkanı ve SKY Türk 360 Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Özdemir’den genç iletişimcilere mesajlar.

Özdemir, üniversite sayısının değil, mezun niteliğinin artmasının önemli olduğunu söyledi. Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen İstanbul TV Forum ve Fuarı, medya ve sinema sektöründen birçok ismi ağırladı. “Sinema, Radyo, Tv Öğrencilerinin Eğitimi ve İstihdamı” başlıklı oturumda Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Dr. Abdurrahman Çelik, Altın Koza Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar, Cengiz Özdemir, TÜRSAK Başkanı Engin Yiğitgil ve Yapımcı Osman Sınav öğrencilerle buluştu.

MEDYAYA nasıl girdiğini anlatarak söze başlayan Cengiz Özdemir son 20 yıllık dönemde televizyonu gerçek hayatın içinde görmediğini söyledi. Alaylı çalışana dayalı bir modelin sektörde hakim olduğunu dile getiren Özdemir, “Dünya çok değişti. Bugünkü cep telefonlarının geçmişte elimizdeki teknolojik aletlerden çok daha üstün olduğunu biliyoruz”dedi.

ENTELEKTÜEL SERMAYENİN ÖNEMİ 

Özdemir sözlerine şöyle devam etti: Medya gibi çok farklı alanlarda yetişmiş insanların bile kendileri için fırsat bulabildiği bir alanda, entelektüel sermayenin çok önemli olduğunu fark etmek zorundayız. Çok zengin bir coğrafyada olduğumuzu biliyoruz. Buna uygun düzenlemeleri yapmak zorundayız. Bizim sektörde de eleman yetiştirecek kurumların ne yazık ki çok küçük bir kısmının burada istihdam edildiği bir hayatla karşı karşıyayız. Yapmamız gereken çok şey var. Üniversite, fakülte sayısı artıyor ama bunun içi doldurulmadıktan sonra, oradan sektöre kazandırılacak isimler olmadıktan sonra hiçbir anlamı kalmayacak.

kaynak: aksam.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın