2 Nisan 2013 Salı

Hükümetin rotası 'Hollywood'


Özellikle Orta Doğu ülkelerinde reyting rekorları kıran diziler ve dünyada hasılat rekorları kıran James Bond gibi yabancı yapımlara ev sahipliği ile gündemde olan Türk sineması, Hükümet’in de desteğiyle Hollywood yoluna düşüyor.

Türk işadamları, ABD eyaletlerine çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Türk Hava Yolları'nın, Houston'a direkt seferlere başlaması münasabetiyle, kalabalık bir işadamı grubu, Nisan ayı başında Houston ve Teksas'a gidecek. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın öncülüğünde ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) organizasyonunda gerçekleşecek ziyaret gıdadan enerjiye, savunmadan bilişime kadar birçok sektöre işbirliği kapılarını aralayacak.

SİNAMACILARLA LOS ANGELES TURU 

Ticaret heyeti gezisinin en dikkat çekici duraklarından biri Los Angeles olacak. Bakan Çağlayan, bir grup sinema yapımcısı ve işadamıyla birlikte Los Angeles'e geçerek, Hollywood'un dev yapım şirketleriyle bir araya gelecek. Yapılacak görüşmelerde, Türkiye'deki şirketlerle ortak film yapımı ve çekimi konusu masaya yatırılacak. Türkiye'nin yasal mevzuatta yaptığı değişiklikler ve yayınlanan tebliğlerle, film çekimi için sağladığı kolaylıklar anlatılarak, işbirliği için zemin aranacak.

ERDOĞAN NİSAN YADA MAYIS`TA ABD`DE

Ticaret heyetinin gidiş hazırlığı yürüttüğü ABD'ye, siyasi çıkarma da planlanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ilkbaharda ABD'ye gidişi öngörülüyor. Gezinin Nisan veya Mayıs aylarında gerçekleşmesi yönünde beklenti var. Ziyaret, Barack Obama'nın yeniden ABD Başkanı seçilmesinin ardından gerçekleşecek ilk ziyaret olacak. Görüşme, terörle mücadeleden Suriye'ye, ikili ilişkilerden bölgesel gelişmelere kadar birçok konuda yapılacak değerlendirmeler açısından önem taşıyor. (mansettv.com)

kaynak: timeturk.com/tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın