15 Ocak 2013 Salı

Altın Küre Sinema ve Televizyon Ödülleri Sahiplerini Buldu


En çok ödül kazanan filmler Argo ve Les Miserables oldu

Hollywood Yabancı Basın Birliği tarafından verilen 70’inci Altın Küre Sinema ve Televizyon Ödülleri Los Angeles’ta sahiplerini buldu. Yönetmenliğini Ben Affleck’in yaptığı Argo ve müzikal Les Miserables en çok ödül kazanan filmler oldu. Steven Spielberg’in Amerikan başkanlarından Abraham Lincoln’ü anlattığı Lincoln ise sadece bir ödül alabildi.

Argo, en iyi film dalında ödüle layık görülürken filmin yönetmeni Ben Affleck da en iyi yönetmen ödülünü kucakladı.  Affleck bu dalda deneyimli rakipleri Kathryn Bigelow, Ang Lee, Steven Spielberg ve Quentin Tarantino arasından sıyrılmayı başardı.

Victor Hugo’nun aynı adlı romanından uyarlanan Les Miserables-Sefiller müzikaliyse en iyi komedi ya da müzikal dalında ödüle layık görüldü.

Jessica Chastain, Zero Dark Thirty’de Usame Bin Ladin’i arayan kadın CIA ajanını canlandırdığı rolüyle en iyi kadın oyuncu, İngiliz aktör Daniel Day Lewis ise köleliği kaldıran Başkan Abraham Lincoln rolüyle iyi erkek oyuncu dallarında Altın Küre’nin sahibi oldu.
Müzikal ya da komedi dalında en iyi kadın oyuncu ödülünüyse Silver Linings Playbook filmindeki rolüyle Jennifer Lawrence kazandı. En iyi yardımcı kadın oyuncu ödülü Les Miserables’dan Anne Hathaway’e giderken aynı dalda erkek oyuncu ödülünüyse Django Unchained’deki rolüyle Christoph Waltz aldı.

En iyi yabancı film ödülüyse Alman-Avusturya-Fransız ortak yapımı olan, yönetmenliğini Michael Haneke’nin yaptığı Amour’un oldu.

En iyi televizyon dizisi ödülünü terörism konulu Homeland, en iyi komedi dizisi ödülünüyse Girls aldı. Homeland’in başroldeki iki yıldızı Claire Danes ve İngiliz aktör Damien Lewis en iyi oyunculuk dallarında ödüle layık görülürken Girls dizisinin yaratıcısı ve başrol oyuncusu Lena Dunham da en iyi komedi dizisi oyuncusu ödülünü aldı.

kaynak: amerikaninsesi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın