16 Mayıs 2012 Çarşamba

Türk sinemasının Varşova çıkarması


Varşova Türk Filmleri'ne doyacak. Büyülü Fener Kültür Sanat Derneği'nin düzenlediği etkinlikte Türk sinemasının seçkin örnekleri sunulacak


BÜYÜLÜ Fener Kültür Sanat Derneği'nden önemli bir etkinlik... Polonya'nın Başkenti Varşova'da bir hafta boyunca Türk filmleri rüzgarı esecek.
Ulusal ve uluslararası boyutta, kültürel ve sanatsal etkinlikler gerçekleştirmek amacıyla kurulan Büyülü Fener Kültür Sanat Derneği'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla ve Gülermak A.Ş, Türk Hava Yolları, Yenigün İnşaat, TRT Türk, T. C. Dışişleri Bakanlığı, Polonya-Türkiye İşadamları Derneği ve Denk Sinema'nın destekleriyle yürüttüğü Varşova Türk Filmleri Haftası ve Marketi, 24-30 Mayıs arasında gerçekleştirilecek.
Yeni Türk Sineması'nın ödüllü önemli örneklerinin gösterileceği etkinlik kapsamında ayrıca, Türk yapımcılarla Polonya sinema sektörünün ileri gelenlerinin biraraya geleceği bir market düzenlenecek. Polonya'nın sinema ve televizyon film alıcıları ile Türk sinemasının profesyonellerinin buluşacağı bu markette, son bir yılın Türk filmleri Polonyalı dağıtımcılarla buluşacak.


LAL GECE İLE AÇILIŞ
Varşova'nın en önemli sinemalarından biri sayılan Kino Muranow'da gerçekleştirilecek Film Haftası'nın açılış filmi, Reis Çelik'in yönettiği Lal Gece olacak.

Kino Muranow'da rüzgar gibi esecek
Festivalde şu filmler gösterilecek...
Lal Gece
Başka Dilde Aşk
Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi
Entelköy Efeköy'e Karşı
Geriye Kalan
Kıskanmak
Kosmos
Nar
Nokta
Uzak İhtimal

kaynak: aksam.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın