5 Mayıs 2012 Cumartesi

Sinemada müthiş üçleme


Temmuz`da başlayacağı ve Russel Crowe`un Hz. Nuh`u oynayacağı "Noah" adlı filmle büyük tufanı büyük bir prodüksiyonla beyaz perdeye taşıyor.

Türk yapımcılar‚ Allah`ın kılıcı Halid bin Velid`i izleyici ile buluştururken‚ Hollywood da çekimlerine Temmuz`da başlayacağı ve Russel Crowe`un Hz. Nuh`u oynayacağı "Noah" adlı filmle büyük tufanı büyük bir prodüksiyonla beyaz perdeye taşıyor. Hafta başında vizyona giren Arap yapımı `Kara Altın` ise "oryantalist Arap algısını" yerle bir ediyor.

Biri Holywood‚ diğeri Türk ve sonuncusu Arap yapımı olan sinema projeleri‚ İslam tarihine ve Arap Baharı`na ışık tutacak. Ünlü yıldız Russell Crowe`un başrolde olduğu `Nuh`‚ Hz. Nuh`un kutsal çağrısını ve tufanı beyaz perdeye taşırken‚ Fida Film`in yapımcılığını üstlendiği `Allah`ın Kılıcı: Halid Bin Velid` İslam tarihinin en büyük komutanının öyküsünü anlatacak.

Arap yapımcı Tarak Ben Ammar`ın 1930`larda batılıların Arap petrolünü sömürme çabalarının anlatıldığı `Kara Altın` ise oryantalist Arap ezberini yerle bir ediyor. Kara Altın 27 Nisan`dan itibaren izleyiciyle buluşurken‚ diğer iki film 2013 ve 2014`te vizyona girecek.

HOLYWOOD TUFANI ANLATACAK

İlk film Holywood`dan. Kur`an`ın yanı sıra tüm kutsal kitaplarda aynı anlatımlarla geçen `Nuh Tufanı`nda‚ Nuh Peygamber`in ilahi çağrısı ve o çağrıya kulak tıkayanların‚ dağları bile suya gömen tufanla nasıl yok oldukları anlatılıyor. Russell Crowe‚ Paramaunt ve New Regency tarafından ortaklaşa gerçekleştirilecek yapımın çekimlerine Temmuz`da başlanacak. Filmde Hz. Nuh`a inanmayan inkârcı karakteri ise Liam Neeson canlandıracak. Yönetmenliğini de `Siyah Kuğu` ile Oscar`a aday gösterilen Darren Aronofsky`nin yapacağı filmin açıklanan vizyon tarihi ise 28 Mart 2014... Filmde‚ Hz. Nuh`un‚ tufandan korunmak için gemi inşaa etmesi ve tüm canlıların erkek ve dişisini toplayarak tufandan korunması‚ peygambere en yakın kişilerin de kaçtıkları yüksek tepeliklerde yok oluşu anlatılacak.

Allah`ın Kılıcı Halid 2013 yılında vizyonda

Vizyonda kaldığı ilk 10 haftada 6.5 milyon izleyici ile `en fazla izlenme ve gişe yapan filmi` olma rekorunu kıran Fetih-1453`ün yapımcı firması Fida Film‚ bu defa yine İslam tarihi açısından önemli bir ismin hikayesini perdeye taşıyor. `Allah`ın Kılıcı: Halid Bin Velid` adlı proje gelecek sene vizyona girecek. Çekim hazırlıklarının başladığı film‚ Türkiye ve Ortadoğu başta olmak üzere Avrupa`da da gösterime girecek.

Arap ezberini bozacak film

Batı dünyasının bilindik `Arap algısını` bozacak sonuncu film ise‚ yapımcılığını Tarak Ben Ammar`ın üstlendiği "Kara Altın"... Çekimleri Tunus`ta devam eden film‚ batının Ortadoğu`da petrole ilk göz diktiği dönemlerde verilen mücadeleyi anlatıyor.

İstanbul Ajansı
kaynak: basaksehirrehberi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın