4 Mart 2012 Pazar

Kaçan rol büyük olur!


İnternet Film Veri Tabanı'ndan (IMDB) derlenen bilgilere göre, Hollywood yıldızlarının kariyerinde oynamayı reddettikleri için hayıflandıkları filmler bulunuyor.Oyuncuların çeşitli nedenlerle oynamayı kabul etmedikleri filmler arasında beyazperdenin klasikleşen ve Oscar ödüllü yapımları yer alıyor.

 IMDB'de yapılan oylamada tüm zamanların en iyi filmi seçilen Frank Darabont'un Esaretin Bedeli'nde (The Shawshank Redemption-1994) başrol önce Tom Hanks'e teklif edildi. Ancak Hanks, o sırada 1995'te En İyi Film Oscarı'nı alacak olan Forrest Gump rolüne hazırlandığı için teklifi reddetti. Tim Robbins, canlandırdığı Andy Dufresne karakteriyle sinema tarihine geçen bir performans sergiledi.

George C.Scott'a En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kazandıran General Patton (Patton-1970) rolü önce Robert Mitchum, Rod Steiger, Lee Marvin ve Burt Lancaster'e götürüldü. Ancak General George S.Patton'un cephedeki yıllarını anlatan film, Amerikan militarizmine eleştirel mesajlar içerdiği için yıldız oyuncular bu role yanaşmadı.

Kanunun Kuvveti filminde (The French Connection-1971) Gene Hackman'a En İyi Erkek Oyuncu Oscarı'nı kazandıran Dedektif Jimmy Doyle rolü, önce Steve McQueen ve Burt Lancaster'a önerildi.

Guguk Kuşu (One Flew Over the Cuckoo's Nest-1975) filminde başrol için ilk teklif Robert Redford'a yapıldı. Ancak Redford, All The President's Men'de oynamak istediği için McMurphy rolü Jack Nicholson'a verildi. Nicholson, ustaca sergilediği rolüyle En İyi Erkek Oyuncu Oscarı'nı kazandı.

Harrison Ford, 2004 yapımı Syriana'da rol alması için yapılan teklifi geri çevirdi. Rolü kabul eden George Clooney ise Akademi Ödülü ve Altın Küre Ödülü'nün sahibi oldu.

Tüm zamanların en çok gösterime giren filmi kabul edilen Kazablanka (Casablanca-1942) için ilk başrol George Raft'a teklif edildi. Filmde oynamayı kabul eden Humphrey Bogart ve Ingrid Bergman, Rick ve Ilsa rolleriyle beyazperdenin en romantik çifti olarak şöhretlerinin doruğuna çıktı.

Elia Kazan, 8 Oscar kazanan Rıhtımlar Üzerinde (On The Waterfront-1954) filminde Terry Malloy rolü için önce Frank Sinatra'ya söz verdi. Ancak sonra karar değiştirerek Marlon Brando'yla anlaştı. Brando, Terry rolüyle En İyi Oyuncu Oscarı'nı almıştı.

İSTANBUL CİHAN
kaynak. zaman.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın