23 Şubat 2012 Perşembe

Yeşilçam 'sektöre' devredildi


Bu yıl Yeşilçam Ödülleri düzenlenmiyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, sektörün kurduğu Yeşilçam Film Akademisi'nin aynı adlı ödüllerine şans vermek için bu kararı aldıklarını söylüyor
Beyoğlu Belediyesi ile TÜRSAK'ın düzenlediği, dört yıldır dağıtılan Yeşilçam Ödülleri bu yıl verilmeyecek. TÜRSAK Vakfı Başkanı Engin Yiğitgil ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, sinema sektöründeki meslek örgütleri, sendika ve derneklerin katılımıyla kurulan Yeşilçam Film Akademisi ile anlaşma sağlayamadıklarını, bu nedenle de Yeşilçam Ödülleri'ni bir yıllığına dondurduklarını açıkladı. Sinema Meslek Birlikleri Güç Birliği'nin önderliğinde yapılanan Yeşilçam Film Akademisi, ocak ayı başında, sinema sektörünün tüm üyelerinin katılımıyla Yeşilçam Film Akademisi Ödülleri'ni dağıtacağını açıklamıştı. Akademi, ödüller ile ilgili olarak, Yeşilçam Ödülleri'ni dağıtan TÜRSAK ve Beyoğlu Belediyesi ile görüştüğünü de duyurmuştu. Fakat Güç Birliği'nde yer alan Oyuncular Sendikası'nın başkanı Memet Ali Alabora, "Biz sinema sektörünün üreticileri olarak Yeşilçam ismi altında kendi ödüllerimizi kendimiz dağıtmak istiyoruz. Sinema hakkında alınan tüm kararlara dahil olmak istiyoruz" diyerek, Akademi ödüllerinin 'sivil' olması gerektiğinin altını çizmişti.

BİR ŞANS VERECEĞİZ 
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, dün, Yeşilçam Ödülleri'ni bir yıllığına durdurarak, Yeşilçam Film Akademisi'ne bir şans vereceklerini anlattı: "Biz bu sene meslek gruplarına bir şans vererek bu ödül törenini onların yapmasına karar verdik. Bu yıl ödül törenini izleyerek Yeşilçam Ödülleri'ni bizim yükselttiğimiz değerde yapıp yapmadıklarını takip edeceğiz" dedi. Yeşilçam Film Akademisi Ödülleri ile Yeşilçam Ödülleri'nin arasında, isim benzerliği dışında hiçbir ilişki olmadığını vurgulayan Demircan, "Yaptığımız görüşmede Yeşilçam Ödülleri'ne katılımları ile ilgili teklifimizi kabul etmediklerini, kendilerinin yepyeni bir proje yaptıklarını, istersek bu yeni projede yer alabileceğimizi bizimle paylaştılar.

Gelenekselleşmiş bir ödül programımız varken, aynı amaca hizmet edeceği varsayılan, bizim dışımızda geliştirilen, açıklanan paydaşları arasında olmadığımız aynı isimli yeni bir ödül programına katılamayacağımızı kendilerine bildirdik" dedi. Bu durumdan dolayı kimseye kırgın olmadıklarını ve bu vesile ile meslek örgütlerine şans tanımak istediklerini söyleyen Demircan,"Bizden fırsat istediler biz de bu fırsatı verdik. Verdiğimiz emeğin aynısını görmek isteriz. Eğer göremezsek dört sene önce olduğu gibi yine duruma el koyarız. İnşallah bu organizasyonu bizden daha iyi yaparlar. Biz de sinema için daha farklı organizasyonlara yoğunlaşırız" dedi. TÜRSAK Vakfı Başkanı Engin Yiğitgil ise dört senedir Yeşilçam Ödül Töreni'ni yüksek bir çıtada sinemaseverlere sunduklarını, aynı başarıyı da meslek örgütlerinden beklediklerini söyledi.

Öner Öngün
kaynak: sabah.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın