15 Şubat 2012 Çarşamba

Osmancık'ta Kısa Film Atölyesi Açılıyor..


Osmancık Belediyesi ve kurulduğu günden bu yana Osmancık’ta eğitim, kültür, sanat ve sosyal alanında söz sahibi olan Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi yeni bir sosyal sorumluluk ve değerler eğitimi projesi olan “Kısa Film Atölyesi” ne imza atıyor.

Proje hakkında bilgi veren Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı: “Bireyin kendisini sanatla ifade etmesi hem ruh sağlığı açısından yararlı olmakta hem de gençlere gelecek adına özgüven kazandırmaktadır. Kısa Film Atölyesi Projesi Osmancıklı gençlerin sanatla bağlarını güçlendirerek vizyonlarını genişletmeleri topluma daha sağlıklı bireyler olarak katılmalarını sağlamayı amaçlamaktadır. Ülkemiz gençlerinin içinde potansiyel olarak var olan yetenekleri açığa çıkarmak geleceğimiz için gereklidir. İletişim çağında gençlerimizi tüketen değil üreten, edilgen değil etken bireyler olmaya ve sanatla hayatta var olmaya çağırıyoruz. Gelişen teknolojiyle adeta dijital bir devrim gerçekleşmiştir. Artık film ve müzik gibi alanlarda eserler üretmek için büyük yapımlara ve stüdyolara ihtiyaç kalmamıştır. Projede üretilecek kısa filmlerin kültürümüze ve dilimize katkı sağlayan temaları işlemesi amaçlanmaktadır.” diye konuştu.

Proje programı hakkında bilgi veren Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şube Başkanı Kazım Sekili de: “ Sinema sanatının büyüsünden yaralanarak gençlerimizin ve yetişkinlerimizin daha güzel aktivitelerle kendilerini ifade etmelerine ön ayak olmak için böyle bir projeyi hayata geçirmeyi düşündük. Projemiz Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı himayelerinde; Psikiyatri uzmanı Dr. Vedat Bilgiç’in koordinatörlüğünü üstlendiği Kısa Film Atölyesi 1 Mart’ta başlayacak.1 Mart’a kadar müracaatları alacağız. 3 ay sürecek olan atölyemiz; teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı derslerle, katılımcıların sinema teknikleri ve film uygulamaları konusunda tecrübe edinmelerini hedefliyor.

Proje kapsamında: * Kısa film nedir? * Kısa film nasıl yapılır? * En iyi kısa film örnekleri * Kısa filmde dikkat edilmesi gereken öğeler * Kısa film senaryo yazım tekniği ve aşamaları * Kamera türleri ve teknik özellikleri * Plan, sahne, sekans, çekim ölçekleri, kamera hareketleri * Işık ve ses estetiği * Kurgu * Film analizi * Mizansen çekim denemeleri * Atölye grubu kısa film senaryo çalışması * Atölye grubu film çekimi * Atölye filmi kurgu çalışması * Kısa Filmin öğelerini uygulamalı olarak görecek katılımcıların atölye çalışmasında iki kısa film yapmasına olanak sağlanacaktır. Katılımcıların kendi projelerini üretmeleri ve kısa filmlerini gerçekleştirebilmeleri için sinema, senaryo konularında teorik olarak verilen derslerin ardından kamera ve ışık gibi teknik bilgiler uzmanları tarafından verilecektir. Üç ayın sonunda çekilen kısa filmler geniş katılımlı bir gala ile yarışmaya tabi tutulacak ve yarışmacılara çeşitli hediyeler verilecektir.” diye belirtti.


Haber: Mustafa Işık
http://www.osmancik.bel.tr

kaynak: mynet.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın