10 Ocak 2012 Salı

Manevi şahsiyetler ve mekanlar filmlerle dünyaya tanıtılacak


Bursa'nın manevi mimarları ve tarihi mekanları, il müftülüğü tarafından senaryolaştırılarak film yapılacak. Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, şehrin manevi şahsiyetlerini ve tarihi mekanlarını hazırlayacakları kısa ve uzun metrajlı filmler ile dünyaya tanıtacaklarını söyledi. Mehmet Emin Ay, özgün senaryolar yazılacak eserlerin başında Ulucami, Yeşil Cami, Osmangazi, Orhangazi, Emirsultan, Somuncu Baba, Molla Fenari gibi manevi şahsiyetlerin geleceğini ifade etti.

Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, proje danışmanları Prof Dr Mefail Hızlı, Doç Dr. İbrahim Gürses, merkez vaizi Muhammed Döner, Mustafa Bülbül ve emekli din görevlisi Mehmet Kantarcı ile birlikte Sümbüllü Bahçe Konağı'nda basın toplantısı düzenledi. Bu dönemde hayata geçirecekleri projeleri açıklayan Ay, Bursa kestanesi, şeftalisi, bıçağı ve havlusu gibi, manevi şahsiyetleri ve tarihi mekanlarının da dünyaya tanıtılması gerektiğini söyledi.

"KISA VE UZUN METRAJLI FİLMLER ÇEKİLECEK"

Müftü Ay, şöyle konuştu: "Osmangazi, Orhangazi, Yıldırım Bayezid, 1.Murad Hüdavendigar gibi devlet adamları, Somuncu Baba, Emirsultan, Üftade, Molla Fenari gibi maneviyat büyüklerinin hayatlarıyla, dünyada ikinci örneği olmayan şaheser bir minbere sahip olan Ulucami ve çinileriyle ünlü Yeşil Cami gibi mabedlerimizi tüm dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz. Özgün senaryolar yazarak bunu farklı dillere çevireceğiz. Bu konuda kısa ve uzun metrajlı filmler çekmeyi planlıyoruz. Yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarıyla sempozyum ve toplantılarla çalışmalarımızı desteklemek istiyoruz. Çektiğimiz filmleri yerli ve yabancı dillerde seslendirip dünya kamuoyuyla paylaşacağız."

"ULUCAMİ VE DİĞER CAMİLER ENGELLİLER İÇİN DİZAYN EDİLECEK"

Bir diğer önemli projelerinin ise Ulucami başta olmak üzere diğer selatin camilerin engelliler için yeniden dizayn edilmesi olduğunu belirten Mehmet Emin Ay, bu konuda çalışmaların başladığını, sonuçlarının kısa sürede alınacağını vurguladı. Mehmet Emin Ay, şu bilgileri verdi: "Merdivenlerin orjinalliğini bozmadan portatif rampalar yapılacak. Engelli vatandaşlarımız, tekerlekli araçlarıyla artık batı kapısından Ulucami'ye rahatça girebilecekler. Cami içinde kullanılacak engelli araçlarıyla hem camiyi gezebilecek hem de ibadetlerini yapabilecekler. Bu konuda cami derneği de bize yardımcı oluyor. Tarihi bir mekan olduğu için portatif bir zemin hazırlıyoruz. Diğer selatin camilerde de daha sonra engelliler için bu tür çalışmalar başlatılacak. Gayemiz herkesin ibadetlerini kolayca yapabilmelerini sağlamak."


"AİLEMİZ HERŞEYİMİZ PROJESİ AİLELERE SAHİP ÇIKILACAK"

Müftü Ay, bu dönemde 'Ailemiz Herşeyimiz' projesi ile aile içi iletişimin ailelere ve gençlere anlatılmasının sağlanacağını dile getirdi. Halka kitapçıklar ve broşürler dağıtacaklarını vurguladı. Ayrıca, emekli din görevlilerine vefa gösterilmesi adına 'Eli Öpülesi Hocalarımız' projesi geliştirdiklerine dikkat çeken Ay, hayatta olan ve Bursa'da yaşayan emekli müftü, vaiz, Kuran Kursu hocası, imam hatip ve müezzinleri tespit ederek onlarla iletişim kuracaklarını, onlara hak ettikleri değeri vereceklerini kaydetti.

Mehmet Emin Ay, uyuşturucu bağımlısı gençlerin kurtarılarak umre ile ödüllendirilmesi konusunda da çok daha ileri adımlar atılacağını sözlerine ekledi.

(CİHAN)
zaman.com.tr
                                                                                                                                  Alıntıdır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın