10 Ocak 2012 Salı

Anadolu'nun İlk Sinema Müzesi'ne Ziyaretçi Akını


Adana'da kurulan ve 'Anadolu'nun ilk sinema müzesi' olarak öne çıkan 'Sinema Müzesi'ni, 3 ayda 12 bin 231 kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

Adana'nın en eski yerleşim alanlarından biri olarak öne çıkan Tepebağ'da, Büyükşehir Belediyesi'nce restore edilen bir konakta hizmete açılan müzede Türk sineması ve Adana'nın tarihten günümüze kadar sinemayla olan ilişkisi ortaya konulurken, Çukurova'nın beyazperdedeki geçmişi de geleceğe taşınıyor. Çukurova'nın sinema tarihine adeta ışık tutan müzeyi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü rakamlarına göre; 23 Eylül-31 Aralık 2011 tarihleri arasında toplam 12 bin 231 kişinin ziyaret ettiği kaydedildi. Buna göre söz konusu müzeyi günde yaklaşık 134.4 kişi ziyaret ederken, bu rakam da saatte 5.6 kişiye denk geldi.

Öte yandan, 'Adana Sinema Müzesi'nin Türk sineması ve Adana'nın tarihten günümüze kadar olan ilişkisi ortaya konulurken, müzede; Yılmaz Güney, Abidin Dino, Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Şener Şen, Muzaffer İzgi, Ali Özgentürk ve Şahin Kaygun gibi isimlerin eserlerine yer veriliyor. Müzede ayrıca fotoğraf ve sinema sanatına ait 2 bin adet kitapla birlikte film afişleri de sergileniyor. 5 ayrı bölümden oluşan müzede 'Yılmaz Güney' için özel bir bölüm yer alırken, burada Güney'in kişisel eşyalarının yanı sıra 'Altın Koza Film Festivali' kapsamında almış olduğu ödüller de sergileniyor.

haberciniz.                                                                                   Alıntıdır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın