7 Kasım 2011 Pazartesi

Türk sinemasının gelişimi?


Sinemamızın aldığı eleştiriler üzmekte beni...Türk filmlerinin senaryo yönünden tatmin etmediğinin farkındayım.Çoğu zaman bol reklamlı bol mankenli filmlere gidip boşa para verdik diyoruz.Yada hiçbirzaman ana temada "aşk" "evlilik" "3. sınıf parodiler" olmayan bir filme gidemediğimizi farkediyoruz.

Sanat filmi olarak nitelendirilen ve karanlık ortamlarda karanlık yüzlerle çekilmiş filmlerde "sanat" ile alakası olmayan bir kaç köşe yazarının -sırf filmde anlaşılan birşey olmadığı için- övdüğü basit yapımlar kalıyor (bu noktada hıncal'a katılıyorum).On filmden 8 i kötü olsa 2 si defalarca izlenmeye değer yapımlar oluyor.
Hedef kitle seçiliyor filmlerimizde...Eğer kitle günümüz gençliği ise genelde konu belden aşağı espriler ya da aşk,cinsellik oluyor.Kitle duyarlı eski solcularsa konusu doğuda halkımızın acizliğini anlatan yapımlar oluyor.Yada aile filmi adı altında uyarlamalar yapıyoruz uyarlamaları katlederek.

Buraya kadar herşey tamam 50 film çeksek 40'ı "kötü".Ama yinede halkımızdaki türk filmlerini yerli yersiz eleştirme üzüyor beni dediğim gibi.İyi yönlerden bakmak istiyorum.Sinemamız gelişim sürecine girdi kapanan set'ler açıldı tekrar.Sayemizde bir yönetmen filmden kazandığını tekrar filme harcamakta.O battığımız günler geride kaldı gibi.Elbet kendimizi daha da geliştireceğiz,konu sıkıntımızı aşacağız...Bu sadece bizde yok.Bizler kendi filmlerimizi yerin dibine sokarken; uçakta FBI tarafından kurtarılan 150 yolcu ve süper kahramanları baştacı yapıyoruz.Herkeste var klişeler.Yeterki azimli insanlara maddi destek sağlansın.Yeterki fon olsun.
Nuri Bilge Ceylan gibi altın'larıda yetiştiren bu ülke.Böyle insanlara destek olmak yerine gidip 3-5 mankenin bacağı,göğsü görünüyor diye gereksiz bir filme 10 milyon veren de bizleriz.

Eleştirirken düşünelim demek istedim.Hanginiz istiyor arzu okay'lı aydemir akbaş'lı porno günlerine dönmeyi.
"Civciv çıkacak kuş çıkacak" "5 dakkada beşiktaş" gibi yüzkarası filmlerin tekrar etmemesi için biraz destek olalım sinemamıza.Acımasızca eleştirmeyelim.Emek varsa karşılığıda olsun.

Türkforum.net
                                                                                                                                          Alıntıdır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın