27 Kasım 2011 Pazar

Oscar adayına sigorta güvencesi


Son dönemlerde Türk sinemasındaki gelişme, sinema sigortalarını da hareketlendirdi ve birçok sinema filmi ve televizyon dizisi sigortalanmaya başladı.

Son günlerin en çok konuşulan filmlerinden Türkiye'nin Oscar adayı 'Bir Zamanlar Anadolu'da' da sigorta güvencesine alınan yapımlardan. Nuri Bilge Ceylan imzalı filmin sigortalanmasında aracılık hizmeti veren Cordia Sigorta Aracılık Hizmetleri Yönetici Ortağı Ali Erül, sinema sektörüne sunulan çözümün özelliğinin, filmlerin prodüksiyon ve post-prodüksiyon dönemleri ya da etkinliklerin hazırlık, gerçekleşme ve mekanların toparlanması süreçlerindeki ana teminatların sağlanması olduğunu söyledi.

SİNEMA İÇİN SİGORTANIN  ÖNEMİ ARTIYOR
Türkiye'de film yapımcılarının sigortanın gerekliliğini giderek daha fazla kavradıklarını söyleyen Erül, özellikle bütçelerin yükselmesi, yerli ya da yabancı cast'ın artan ücretlerinin sigorta gereksiniminin artmasına yol açtığını bildirdi. Ali Erül, yapımcıların sigorta kararını karşı karşıya bulundukları riskleri öngörerek verdiklerini belirterek, 'Film sigortalarında asıl riziko çekimde karşılaşılabilecek teknik risklerdir. Bu yüzden de film sigortalarında asıl olarak güvence altına alınmaya çalışılan, çekilen filmin kendisidir. Buna ek olarak, yönetmen ve başrol oyuncuları, tüm elektronik ekipman, dekor ve kostümler, hatta kar kaybı teminatı bile verilebilmektedir' dedi.

Ali Erül, Türkiye'nin bu yılın Oscar ödülü adayı olan, ünlü yörnetmen Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği Bir Zamanlar Anadolu'da filmi için elektronik ekipman ve ferdi kaza sigortaları yapıldığını ve hasarla karşılaşmadıklarını kaydetti. Erül ayrıca, Adını Sen Koy, Veda, Prensesin Uykusu, Eyyvah Eyvah 2, Dedemin İnsanları, Kurtuluş Son Durak, Berlin Kaplanı adlı yerli sinema filmlerinin yanı sıra, çekimlerinin bir kısmı İstanbul'da yapılacak Ben Affleck imzalı 'Argo' ve 'Tinker Tailor Soldier Spy' gibi yabancı filmlerin de sigortasını yaptıklarını söyledi. Sigortalananlar arasında Keskin Bıçak ve Reis'in yanı sıra The Bacheleretto adlı Amerikan yapımı dizi de bulunuyor.

Akşam.com.tr
                                                                                                                                     Alıntıdır....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın