4 Kasım 2011 Cuma

The Mothman Prophecies (2002)



Filmin Hikayesi: Başarılı gazeteci John Klein (Richard Gere), karısıyla mutluluğun doruğundayken bir araba kazası geçirir. Kaza, karısının gördüğünü düşündüğü, kendisinin görmediği bir ‘şeye’ çarpmamaya çalışırken olmuştur. Karısını kaybeden John, senelerce olayın etkisinden kurtulamaz.

Vali ile görüşeceği toplantıya arabasıyla giderken kendini iradesi dışında ‘Point Pleasant’ isimli bir kasabada bulur. Kasaba halkı günlerdir garip olaylarla iç içe yaşamaktadır. Olayları araştıran Çavuş Connie Parker (Laura Linney) çaresizdir. John, nasıl olupta gitmesi gereken yerin tam ters istikametinde bulunan bu kasabaya geldiğini araştırırken ‘Point Pleasant’ da yaşanan garipliklerle karısının ölümüne neden olan kaza arasında garip benzerlikler keşfedecek ve Connie ile birlikte karısının yaşamını alan güveye benzer kanatlı böceklerin ve kendisini bu kasabaya gitmeye zorlayan doğa üstü güçlerin, gelecekten haber veren yaratıkların amaçlarını anlamaya çalışacaktır.

Gerçek Hikaye: Point Pleasant, West Virginia’da, 1966 ve 1967 yılları arasında yaklaşık 13 ay boyunca gözlemlenen, GüveAdam isimli, tanımlanamayan, büyük, kanatlı bir yaratığın olduğu raporlanmıştır. Daha sonra 15 Aralık 1967'de Point Pleasant’ı Ohio’ya bağlayan, Ohio nehri üzerindeki Silver Bridge çökerek, 46 kişinin ölümüne yol açmıştır.

                                                                                                                                               Alıntıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın