3 Kasım 2011 Perşembe

Jaws (1975)



Filmin Hikayesi: Amity adası denizden gelen bir tehlikeyle karşı karşıyadır. Denizin keyfini çıkarmakta olan insanlara birşey saldırmakta ve vahşice öldürmektedir. Bu durum büyük geliri turizmden olan ada halkını etkiler. Dev bir beyaz köpekbalığı olduğu anlaşılan tehlikeyi uzak tutmak için gösterdikleri bütün çabalar faydasız kalınca Şerif Brody, yakın dostları Hooper ve Quint’i de alarak köpekbalığı ile savaşa girer.

Steven Spielberg tarafından yönetilen film, 1976 yılında en iyi müzik, kurgu ve ses dallarında Oscar almış, en iyi film dalında da adaylıkla yetinmişti.

Gerçek Hikaye: Senarist ve yazar Peter Benchley 1916 yılında New Jersey sahilinde meydana gelen köpek balığı saldırılarından esinlenmiştir. O yılın Temmuz ayı boyunca yaklaşık 12 günlük bir süreçte, 5 kişi saldırıya uğramış ve 4 kişi hayatını kaybetmiş. Yaklaşık üç buçuk metre boyundaki beyaz köpek balığı 14 Temmuzda öldürülmüş ve midesinde insan kalıntılarına rastlanmış. Bugün bile hâlâ bunun bir köpek balığı saldırısı olup olmadığı tartışılırken, bazı bilim adamları bunun muhtemelen boğa köpek balığı olduğunu söylüyor. Zaten o günden sonra da herhangi bir saldırı izine de rastlanmamış.

                                                                                                                                     Alıntıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın