4 Temmuz 2014 Cuma

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği'nden Türkiye sinemasına dev katkı.

Kısa Film için 500 bin liralık yardım!

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği'nden Türkiye sinemasına dev katkı.
     

Kısa Film için 500 bin liralık yardım!
Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği, Türkiye sinemasının 100. yılı dolayısı ile kısa film çekmek isteyen yönetmenlere yönelik bir yarışma düzenliyor. Film başına 5000 TL olmak üzere toplamda 100 kısa filme 500 bin lira yapım desteği verilecek.

UBSD’den tarafından yapılan açıklamada “Türkiye'de ve dünya'da etik, estetik ve teknik bütünlüğe sahip sinema filmlerinin gelişmesine katkı sağlanması, genç yapımcı ve yönetmenlerin yeni filmler üretmesine maddi ve manevi destekler oluşturulması, ülke sinemamızın bir kimliğe kavuşması adına; kurmaca, belgesel ve animasyon türündeki kısa filmlere TRT ve İstanbul Medya Akademisi’nin de katkılarıyla her bir projeye 5 bin TL olmak üzere 100 kısa filme toplamda 500 bin TL yapım desteği sağlanacak” ifadelerine yer verildi.

Yarışmanın, "etik, estetik ve teknik" nitelikte 100 kısa film projesine ulaşılana kadar dönemler halinde devam edeceği ve yarışmanın ilk dönem son başvuru tarihinin ise 15 Ağustos 2014 olduğu belirlendi.

UBSD Yapım Destek Fonu ilk dönem filmleri, 14-28 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 2. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nde gösterilecek ve 15.000 TL değerindeki ödülün yanı sıra festivalin büyük ödülü olan 50.000 TL değerindeki Ahmet Uluçay ödülü için de yarışabilecek.

Projeler'in "etik, estetik ve teknik" bütünlüklerinin değerlendirileceği ve jürinin yapımcı, yönetmen, senarist ve sinema yazarlarından oluşacağı kaydedilirken, her proje sahibine projesinin değerlendirme raporunun gönderileceği de açıklandı.

kaynak : egemhaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın