3 Nisan 2014 Perşembe

Uyumsuz'dan rekor açılış

Uyumsuz (Divergent) yeni bir gençlik fenomeni olma yolunda...


Ülkemizde 18 Nisan’da vizyona girecek olan “Divergent – Uyumsuz” Amerika’da 54 milyon 607 bin 747 dolarlık gişe hasılatıyla açılarak büyük bir başarıya imza attı.

Bu sonuç, "Yeni bir gençlik fenomeni mi doğuyor?" sorusunu akla getirdi.

Alacakaranlık ve Açlık oyunları gibi filmlere benzer bir şekilde “satış rekorları kıran kitap uyarlaması” bir yapım olan Uyumsuz ikinci haftasında da toplam 96 milyon 42 bin 660 dolarlık gişe hasılatına ulaştı.

Macera ve aksiyon türündeki filmin başrollerinde Shailene Woodley ve Theo James yer alıyor. Yönetmen koltuğunda ise Neil Burger oturuyor.

Uyumsuz'un konusu ise şöyle: Gelecekçi bir distopya hikayesi olan filmde toplum beş farklı bölgeye bölünmüştür. 16 yaşına gelenlere kendi bölgelerinde kalıp kalmayacakları sorulmaktadır. Seçim bir kez yapılır ve artık ömür boyu orada kalmak zorundadırlar. Tris, hem ailesiyle kalmak, hem de kendi benliğini bulmak ister ama ne var ki ikisini birden seçemez. Bu nedenle kendisi dahil, herkesi şaşırtan bir seçim yapar.

Bunun üzerine Tris ve bölgenin diğer üyeleri yaptıkları seçimden sonra hayatta kalmak için oldukça rekabetçi bir başlangıç sürecine girerler. Ağır fiziksel ve psikolojik testlerden geçmek zorunda kalırlar. Bu testler sonucunda değişeceklerdir. Ancak Tris bir sır saklamaktadır. Sırrı herhangi biri öğrenirse kesinlikle bu sonu olacaktır. Görünüşte mükemmel olan toplumunu tehdit eden bir çatışmanın hızla büyüdüğünü gördükçe, sırrının sevdiği insanların hayatını kurtarabileceğini fark eder.

kaynak: sinema.mynet.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın