1 Nisan 2014 Salı

Ödül Kazanan Genç Yönetmenler Boston’da Seyirci ile Buluştu

13. Boston Türk Film Festivali programında 8. Boston Belgesel ve Kısa Film Yarışması’nda derece alan filmlerin  ödülleri  filmlerin gösteriminden sonra düzenlenen bir törenle  yönetmenlerine takdim edildi.

Boston Güzel Sanatlar Müzesi’nde yapılan film gösterimleri ve törenden sonra yönetmen Buğra Dedeoğlu, yönetmen Haydar Demirtaş, yönetmen Ozan Sihay’ın katıldığı  ve moderatörlüğünü ünlü film eleştirmeni  Peter Keough’nun yaptığı bir de panel  düzenlendi.  Genç yönetmenlerin deneyimlerini ve sinemaya bakışlarını seyirciyle paylaştığı panelde Peter Keough Türk sinemasını uzun yıllardır takip ettiğini ve Türk sinemasının çok yakında dünyadaki önemli ve özgün sinemalar arasında yer alacağı kanısında olduğunu söyledi.

8. Boston  Belgesel ve Kısa Film Yarışması’nda En İyi Kısa Film Ödülünü yönetmenliğini Ozan Sıhay’ın yaptığı “I II III IV”,  En İyi Belgesel  Ödülünü ise Haydar Demirtaş’ın yaptığı “Misafir-Bahe” adlı belgesel almıştı. Seyirci Ödüllerini belgesel film dalında yönetmen Can Candan’ın “Benim Çocuğum” adlı filmi, kısa film dalında  ise yönetmen Buğra Dedeoğlu’nun “Şeref Dayı ve Gölgesi” adlı filmi kazanmıştı. Jüri üyeliklerini Harvard Film Arşivi’nin Direktörü Haden Guest, film eleştirmeni Peter Keough, Boston Güzel Sanatlar Müzesi’nin Film Küratörü Carter Long gibi film konusunda saygın isimlerin yaptığı yarışmaya 200’ün üzerinde başvuru yapılmış, finale kalan 40 belgesel ve kısa film seyirciyle buluşmuştu.

Yarışmada ödül kazanan filmlerden oluşan bir seçki geleneksel olarak yarışmayı takip eden Boston Türk Film Festivali programı kapsamında her yıl seyirci ile buluşuyor.

Festival programı hakkında daha geniş bilgiye  http://www.bostonturkishfilmfestival.org/ adresinden ulaşılabiliyor.

kaynak: turkishactionalert.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın