4 Nisan 2014 Cuma

Büyük Tufan sinemada!

Russell Crowe'un heyecanla beklenen filmi Türkiye'de...

4 Nisan'da vizyona dokuz yeni film giriyor. Bu filmler arasından en çok öne çıkan ise bazı ülkelerde sansürlenen Russell Crowe'un filmi "Nuh: Büyük Tufan/Noah..."

Haftanın merakla beklenen filmi "Nuh: Büyük Tufan/Noah", bugün (4 Nisan Cuma) seyirciyle buluştu. Cesaret, fedakarlık, umut ve kurtuluşun ilham veren hikayesini anlatan filmi, 1998 yılında çektiği "Pi" filmiyle Sundance Film Festivali`nde "En İyi Yönetmen Ödülü"nü kazanan Darren Aronofsky yönetti.

Hz. Nuh`u, "Gladyatör" filmindeki performansıyla "En İyi Erkek Oyuncu" Oscar`ı kazanan Russell Crowe`un canlandırdığı filmde, Emma Watson, Logan Lerman ile Jennifer Connely kamera karşısına geçti. Kutsal kitaplarda da geçen Nuh tufanını konu alan film, 130 milyon dolarlık bütçeyle çekildi.

Filmin yönetmeni ve yapımcısı ile yapılan kısa röportajda, Peygamber Nuh'a gereken saygının gösterildiği belirtilirken, film için çok heyecanlı olduklarını belirttiler. Nuh: Büyük Tufan filmi 4 Nisan Cuma gününden itibaren vizyonda olacak.

Kabil'in soyundan gelen insanoğlu, kuşaklardır Yaradan'ın çizdiği iyilik yolundan sapmış, dünyanın tüm güzelliklerini ve nimetlerini sonuna kadar emip tüketerek yeryüzünü yaşanmaz hale getirmiştir. Dahası bir parça et için her türlü ahlaksızlık, hırsızlık, cinayet ve kaos normal hale gelmiştir. İnsanlığın bu sefil hali karşısında Nuh rüyasında, Yaradan'ın kendisini yaşanacak büyük bir tufana karşı uyardığını görür. Yaradan ondan büyük bir gemi inşa etmesini ve yeryüzünde yaşayan tüm hayvan cinslerinden bir çift almasını emreder. Bu gemi aynı zamanda ailesinin de tek kurtuluşu olacaktır. Tufanın yaklaşmakta olduğunu öğrenen sapkın insanoğlu ise geminin içine girmek için Nuh'a karşı saldırıya geçecektir....

Nuh: Büyük Tufan'a sansür

BBC’de yayımlanan habere göre, Nuh filmi Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Bahreyn’de İslami değerlere uygun olmayışı sebebiyle yasaklandı. Bir peygamberin yüzünü gösterecek biçimde çekimlerin yapılmasını kınayan ülkeler, filmin yönetmeni ve başrol oyuncularına da tepkili.

Associated Press’ten Al-Leem ile görüşen BBC yetkilisi, Al-Leem’in kendisine “dini değerlere saygı gösterilmeli ve filmlerde bu tür unsurlar kullanılmamalı, inançlı insanların hislerini bir nevi provoke etmiş oldular “ dediğini paylaştı.

Rekor bir bütçe ile çekilen filmin Amerika gösteriminde de olumsuz tepkiler aldığı bildirildi. Muhafazakar Hristiyanlar tarafından da eleştirilen filmde, bir peygamberin hayatı ile ilgili sanatsal bir anlatım olamayacağı, gerçeği yansıtamayacağı için filmin gösteriminin yasaklanması talep edildi.

Filmin yönetmeni Darren Aronofsky ise, katıldığı bir panelde “Filmin görüntüleri harika ve güzel bir iş çıkardık. Filmi izleyenler, izlediklerinde olağanüstü bu hikayeye tanıklık etmiş olacaklar” diye eleştirilere yanıt verdi.

Endonezya’da da sansür kurulu tarafından yapılan toplantı sonucunda, bir peygamberin tasvir edilişinin İslam’a aykırı olduğu gerekçesiyle filmin gösterime girmeyeceği açıklandı.

Russell Crowe: Film de Twitter gibi yasaklanırsa deli olurum

Filmin başrol oyuncusu Russell Crowe, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından yayınladığı mesajda “Umarım Türkiyeli dostlar ’Noah’ı seyredebilir. Film de Twitter gibi yasaklanırsa deli olurum. İfade özgürlüğünü sınırlamak… nereye kadar?” demişti.

Öte yandan Türkiye'de Lars von Trier’in ‘Nymphomaniac’ adlı filmin gösterime girmesi seks sahneleri nedeniyle sakıncalı bulunarak yasaklanmıştı.

FİLM, DOĞU ANADOLU BÖLGESİ'NE TURİST YAĞDIRACAK

Başrolünü aktör Russell Crowe’un oynadığı ’Noah, Nuh Büyük Tufan' filminin Doğu Anadolu Bölgesi’ni turist akınına uğratacağı iddia edildi.

Avrupa ve Güney Amerika ülkelerinde bu hafta sinemalarda vizyona giren filme ilgi büyük oldu. Avrupalıların, ’Büyük Tufan’ın’ olduğu toprakları görmek için daha şimdiden rezervasyonlarını yaptırmaya başladığı belirtildi. Başta İspanya olmak üzere özellikle Latin Amerika ülkeleri de bölgeye televizyon ekiplerini göndererek halkla röportajlar yapmaya başladı. Özellikle Van ve Doğubeyazıt kentlerinin tanıtıldığı Nuh’un gemisinin toprakları adlı programların halkın bu bölgeyi tanımasında önemli rol oynayacağı ifade edildi.İspanya’nın en önemli gazetelerinden El Mundo ise Arafat Dağı’nı ziyaret edin başlıkla tam sayfa röportaj ve haber yayınladı. Gazete, Doğubeyazıt kentinin tarihi yerlerini tanıtırken bölgeyi ziyaret edecek İspanyolların da unutulmayacak bir yolculuğa çıkacağını duyurdu.ABD’de geçtiğimiz hafta vizyona giren, "Nuh: Büyük Tufan" filmi, ilk haftayı sadece Amerika ve Kanada’da 44 milyon dolarlık gişe ile kapatmış ve sinamaseverler tarafından büyük ilgiyle karşılanmıştı.

kaynak: haberturk.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın