8 Mart 2014 Cumartesi

Türkiye'de çekilen filmleri Hollywood'la buluşturan festival bu sene 3. kez düzenleniyor

'Los Angeles Türk Filmleri Festivali' bol ödüllü filmle başladı

Türkiye'de çekilen filmleri Hollywood'la buluşturan festival bu sene 3. kez düzenleniyor.

Türkiye Filmleri'ni Amerikan Sineması’nın kalbi Hollywood’la buluşturan  'Los Angeles Türk Film Festivali’nin 3'ncüsü bu yıl, yine en ünlü yönetmenleri ve oyuncuları ağırladı.

Hollywood’un tarihi sineması 'Egyptıan Theater'da gerçekleşe açılış gecesinde kırmızı halıda Saadet Işıl Aksoy, Pamir Kıraner, Reha Erdem, Derviş Zaim, Atalay Taşdiken, Rahman Altın, Ercan Kesal, Nadir Sarıbacak, Mete Horozoğlu gibi isimler sinema severlerle buluştu.

Festivali’nin kısa film yarısmasının ön elemeleri geçerek yarışacak olan 10 kısa filmin yönetmenleri, festival boyunca Los Angeles'ta misafir edilecekler.

Açılış filmi bu yıl “YOZGAT BLUES” oldu

Geçtiğimiz yıl Yılmaz Erdoğan imzalı 'Kelebeğin Rüyası' adlı filmle açılış yapan festivalin bu yılki açılış filmi ise  Ercan Kesal ve Ayça Damgacı’nın başrolünü paylaştıkları, yönetmen koltuğunda ise, 'Mahmut Fazıl Coşkun'’un oturduğu, Adana Altın Koza Film Festivali'nden 6 ödülle dönen 'Yozgat Blues' oldu.

Dramatik komedi türünde bir film olan Yozgat Blues'in ardından Meryem, Gözümün Nuru, Sen Aydınlatırsın Geceyi, Devir, Şarkı Söyleyen Kadınlar filmleri sinemaseverlerle buluşacak.

Festivali’nin yönetmen konukları arasında Derviş Zaim, Atalay Taşdiken, Hakki Kurtuluş, Melik Saraçoğlu, Mahmut Fazil Coşkun ve Reha Erdem yer alıyor. Sunuculuğunu ünlü oyuncu  Mete Horozoğlu’nun üstlendiği festival’in danışman kurulunda ise Semih Kaplanoğlu, Barbara Boyle, Belçim Bilgin, Kathy Smith, Alin Taşçiyan, Elvis Mitchell ve Rahman Altin bulunuyor.

kaynak: medyatava.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın