7 Mart 2014 Cuma

2. El Film Festivali Ankara'da başladı

Bu yıl 8'inci kez gerçekleştirilen "2. El Film Festivali" başladı.

Ankamall Sanatolia Sahnesi'nde yapılan açılışta Can Evrenol'un "Baskın" adlı kısa filminin yanı sıra 1975 yılında Halit Refiğ'in TRT için çektiği "Aşk-ı Memnu" dizisinin kamera arkası görüntülerinden oluşan belgesel gösterildi.

Festival Başkanı Kerem Akkoyunlu, bu yıl "Dönüşüm Muhteşem Olacak" sloganıyla ön elemede elenmiş filmlerin katıldığı "2. El Film Festivali" benzeri bir organizasyon bulunmadığını söyledi.


 8 yıldır festivalle çok güzel tepkiler aldıklarını belirten Akkoyunlu, bu yıl da kendilerine destek veren kurumlara ve sanatseverlere teşekkür etti.

-Kaybedene kazanma şansı sunan festival"

Ankamall AVM Müdürü Buğra Köse ise AA muhabirine, bu festivale katılmak için önce kaybetmek gerektiğini ve bir kere kaybettikten sonra yeniden kazanma şansı sunduğu için festivale destek olmayı tercih ettiklerini belirtti.

Festivalin, gençlere sadece kazanmanın değil, kaybedildiğinde bile kazanmanın mümkün olduğunu gösterdiğini kaydeden Köse, Ankara'nın sanatseverlerini buluşturan festivale desteklerinin devam edeceğini dile getirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ankamall'un katkılarıyla gerçekleştirilen festivale modacı Barbaros Şansal'ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

-"Bir kitap getirene bir bilet"

İkinci el bir kitap getirene bir biletin verileceği festivalde, kısa filmler, söyleşiler, atölye çalışmaları ve Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın filmleri seçkisi yer alacak.

Kızılırmak Sineması'nda gerçekleşecek filmlerin programı şöyle:

7 Mart: 4 ayrı seansta toplam 43 kısa film sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

8 Mart: Kısa filmlerin yanı sıra "Dijital Çağda 16 mm Seçkisi" adlı atölye çalışması yapılacak. Sinema yazarı Ali Murat Güven'in katılımıyla "Yabancıların Gözünden Türkiye Belgeselleri" söyleşisi, Sinatopya Derneğinde gerçekleştirilecek.

Ankamall'da "Her Şeyin Fotoğrafını Çekebilirsiniz" temalı "İnstegramall Atölyesi" düzenlenecek. Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla "8. Festival, 8 Mart, 8 Kadın, 8 Film" adlı sinema sektöründeki 8 başarılı kadının film seçkisi izlenebilecek. Saat 19.00'da ise festivalin kapanış ve ödül töreni yapılacak.

9 Mart: Kısa film gösterimleri devam ederken, Türk sinemasının 100. yılı anısına Halit Refiğ'in ünlü "Gurbet Kuşları" filmi, restore edilen versiyonuyla beyaz perdeye taşınacak. Gösterimin ardından Ali Murat Güven söyleşisi olacak. Türk sinemasının kayıp filmi "Sihirbazlar Kralı Mandrake Killing'e Karşı" filmi de özel gösterimle başkentlilerle buluşacak.

kaynak: mynet.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın