29 Mart 2014 Cumartesi

13. Boston Türk Film Festivali

13. Boston Türk Film Festivali'nde Belgesel ve Kısa Film Yarışması'nda derece alan filmlerin yönetmenlerine ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Boston Güzel Sanatlar Müzesi'nde yapılan film gösterimlerinin ardından düzenlenen törende, yönetmenler Buğra Dedeoğlu, Haydar Demirtaş, Ozan Sihay ve Can Candan'a ödülleri takdim edildi.

Boston Türk Festivali Belgesel ve Kısa Film Yarışması'nda En İyi Kısa Film Ödülü'ne Ozan Sihay'ın I II III IV, En İyi Belgesel Ödülü'ne Haydar Demirtaş'ın Misafir-Bahe, En İyi Belgesel Seyirci Ödülü'ne Can Candan'ın Benim Çocuğum, En İyi Kısa Film


Seyirci Ödülü'ne Buğra Dedeoğlu'nun Şeref Dayı ve Gölgesi layık görülmüştü.

Jüri üyeliklerini Harvard Film Arşivi'nin direktörü Haden Guest, film eleştirmeni Peter Keough, Boston Güzel Sanatlar Müzesi'nin Film Küratörü Carter Long gibi film konusunda saygın isimlerin yaptığı yarışmaya 200'ün üzerinde başvuru yapılmış, finale kalan 40 belgesel ve kısa film seyirciyle buluşmuştu.

Törenden sonra moderatörlüğünü Peter Keough'un yaptığı panele yönetmenler Dedeoğlu, Demirtaş ve Sihay katıldı. Genç yönetmenlerin deneyimlerini ve sinemaya bakışlarını seyirciyle paylaştığı panelde Keough, Türk sinemasını uzun yıllardır takip ettiğini ve Türk sinemasının çok yakında dünyadaki önemli ve özgün sinemalar arasında yer alacağı kanısında olduğunu söyledi.

Ana sponsorluğunu Turkish Cultural Foundation (TCF), Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Tanıtma Fonu ve Türk Hava Yolları'nın yaptığı festivalde çok sayıda özgün Türk filmi sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor.

kaynak: mynet.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın