28 Şubat 2014 Cuma

Oscar’da çizgi film heyecanı

2 Mart’ta gerçekleşecek Akademi Ödülleri için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. En İyi Animasyon Film dalında kıyasıya bir mücadelenin yaşandığı törenin bu kategori için yarışan beş adayı bulunuyor.

Oscar heykelciğinin favori isimlerinden ‘The Croods’ bir Dream Works yapımı olarak karşımıza çıkıyor. Film insanlık tarihinin ilk yıllarına giderek, günümüz aile yaşantısından pek de farklı olmadığını gösteriyor.

Akademi Ödülleri’nin bir başka aday filmi ise ‘Çılgın Hırsız 2’. 2010 yılında çekilen ilk yapım ile büyük başarılara imza atan ‘Çılgın Hırsız’ dünya genelinde 700 milyon Dolar’lık bir hasılat rakamına ulaşarak Universal Stüdyoları’nın rekorunu kırmıştı.

Japon çizgi filmi ‘Rüzgar Yükseliyor’ Oscar’ın güçlü adaylarından biri olarak lanse ediliyor. 73 yaşındaki illüstrasyon ustası Hayao Miyazaki’nin yönetmenliğinde çekilen film, 2. Dünya Savaşı sırasında Japon savaş uçaklarını tasarlayan Jiro Horikoshi’in yaşamını anlatıyor. Yapım, 2013 yılında 20’yi aşkın uluslararası film festivalinden büyük ödülle döndü.

‘Ernest ve Celestine’ ise bir Fransız / Belçika ortak yapımı olarak Oscar için yarışacak. Didier Brunner’in yapımcılığında can bulan film, geçtiğimiz sene Fransa’nın en büyük anime film ödülü Sezar’a layık görüldü.

En İyi Animasyon Film dalında Oscar koşusuna çıkan bir diğer yapımsa Frozen oldu. Disney’in son prenses temalı filmi, Anna ve Elsa kardeşlerin buzlar diyarına çevrilmiş krallıklarını kurtarma çabalarını anlatıyor. Frozen 2013 yılında BAFTA ve Altın Küre ödüllerine layık görüldü.

Filmin senaryosunu da kaleme alan Jennifer Lee, Walt Disney’in ilk kadın yönetmeni olarak Frozen filmini beyaz perdeye taşımanın haklı gururunu dile getirdi:

“Aslında Disney’de senaristlikten yönetmenliğe terfi eden ilk kadın olarak anılmaktan daha fazla heyecan duydum. Bu harika bir his. Sanırım her gün daha fazla kadın, anime dünyaya adım atacak.’‘

Akademi Ödülleri’nin kısa metraj dalında En İyi Animasyon Film ödülü için yarışan ‘Get A Horse’ ise Lauren MacMullan tarafından beyaz perdeye taşındı. 1930’ların Mickey yapımlarını andıran ‘Get A Horse’ 3 boyutlu olarak çekildi.

86. Akademi Ödülleri, 2 Mart Pazar akşamı Hollywood Dolby Tiyatrosu’nda açıklanacak.

kaynak: tr.euronews.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın