20 Şubat 2014 Perşembe

Bir film izledi, milyarder oldu

Kurduğu WhatsApp'ı 19 milyar dolara Facebook'a satarak biranda dünyanın zengin insanlarından biri olan Ukrayna asılı Jan Koum,izlediği bir film ve uzaktaki babasına duyduğu özlem hayıtını değiştirdi

Ukrayna'dan Amerika'ya zengin olma umuduyla gelen Jan Koum, Yahoo'da işe başladıktan sonra izlediği Demokratik Almanya'daki komünist rejimin gizli polis örgütü Stasi'nin anlatıldığı 'Das Leben der Anderen' (Başkalarının hayatı) filmi dönüm noktası oldu.

Ukrayna'daki babası için kurdu

Filmi izledikten sonra Ukrayna'da yaşayan babası ile daha güvenli ve kolay bir iletişim ağı kurmayı kafasına koyan Koum Forbes dergisine yaptığı açıklamada WhatsApp'ın hikayesini şöyle özetledi: "Babamın veya 80 yaşındaki bir kadının dahi kolayca kullanabileceği, daha güvenli bir iletişim kanalı kurmak fikri bizi WhatsApp'a götürdü"

 Das Leben der Anderen (Başkaları'nın hayatı)

Senaryosunu Florian Henckel von Donnersmarck'ın yazdığı ve yönettiği filmin önemli rollerinde Martina Gedeck, Ulrich Mühe ve Sebastian Koch oynamıştı.

1984 yılının Doğu Almanya'sında geçen bu politik gerilim filminde, ülkenin güçlü gizli polis örgütü Stasi'nin yetenekli istihbarat elemanı Yüzbaşı Gerd Wiesler'in (Ulrich Mühe) rejim karşıtı olabilecekleri düşünülen bir sanatçı çifti gizlice dinleyip takip ederken yavaş yavaş yaptığı işten pişmanlık duyması anlatılmaktadır.

En İyi Yabancı Film Akademi Ödülü'nü ve aynı dalda BAFTA, Bodil ve César Ödülleri'ni kazandı. "Başkalarının Hayatı" IMDb'nin en iyi 250 Film listesinde bulunmakta ve sıralamada üst sıralarda yer almaktadır.

kaynak: mynet.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın