6 Kasım 2013 Çarşamba

Film festivaline başvurular başladı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 5-20 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 33’üncü İstanbul Film Festivali’ne başvurular başladı.

Akbank sponsorluğundaki festivale Türkiye’den katılacak filmler için başvurular ocak ayının sonuna kadar sürecek.
   
 Başvurular arasından belirlenecek filmler, Altın Lale Ulusal Yarışması’nda yarışacak. Bu bölümünde yer alacak filmlere jüri tarafından En İyi Film, En İyi Yönetmen, Jüri Özel Ödülü, En İyi İlk Film, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Özgün Müzik dallarında ödüller verilecek. ‘Ulusal Yarışma’ kategorisinde yer alacak filmler arasından jürinin seçeceği En İyi Film’e 150 bin lira, En İyi Yönetmen’e ise 50 bin lira ödül verilecek.
   

Ulusal Yarışma’ya katılacak filmler arasından Onat Kutlar anısına verilecek Jüri Özel Ödülü’nü kazanacak filmin yapımcısına da Efes tarafından 30 bin dolar takdim edilecek. En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu ödülleri 10 bin’er lira olacak. Ayrıca genç yaşta vefat eden yönetmen, senarist ve yapımcı Seyfi Teoman anısına bu yıl 2’nci kez Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü verilecek. Ödülü kazanan filmin yönetmenine CMYLMZ Fikirsanat aracılığı ile 30 bin lira para ödülü takdim edilecek. Festival yönetmeliğiyle başvuru formları; film.iksv.org adresinden temin edilebilir.

 
Başvuru adresi;  İKSV Nejat Eczacıbaşı Binası, Sadi Konuralp Caddesi, No. 5, Şişhane, İstanbul.

kaynak: hurriyet.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın