12 Ekim 2013 Cumartesi

Halkın filmi “Yansıma”

Altın Portakal Film Festivali kapsamında gerçekleşen Halkın Portakalı Kısa Film Yarışması’nda Çapulcular Grubu Yansıma Filmiyle birinci oldu. Yansıma Filminin günümüzde çevre olaylarına vurgu yaptığı ve HES’lere çevre mesajı verdiği belirtildi.

Yansıma Filminin Yönetmeni ve Senaristi olan Akşam Akdeniz’in Yayın Koordinatörü Deniz Akgün, “Denize beton perde çekilmesin. Su kaynaklarımız kurutulmasın. Derelerimiz özgür aksın” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası Altın Portakal Film Festivali kapsamında bu yıl 5’inci kez gerçekleştirilen Halkın Portakalı Kısa Film Yarışması sonuçlandı. Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen töreninde dereceye giren filmler ödüllerini aldı.

EMEĞİ GEÇENLERE PLAKET

Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreni gala gecesi Antalya Kültür ve Sanat Vakfı (AKSAV) Başkanı Tufan Dağıstanlı’nın konuşmasıyla başladı. Dağıstanlı konuşmasında, Antalya’nın halkı ile birlikte sanat için yaşayan bir şehir haline gelmesine vurgu yaptı.

Dağıstanlı’nın konuşmasının ardından festival için emeği geçen sanatçılara plaket verildi. Plaket töreninin ardından kısa bir illüzyon gösterisi yapıldı. Davetlilerin nefeslerini kesen gösterinin bitmesiyle birlikte ödüller açıklandı. Dağıstanlı, “Bu coşkuyu sizlerle yaşamak çok güzel. Antalya’da sinema sektörünü bir araya getirmek çok önemli. Festival ile birlikte ilerleyen Halkın Portakalı çok ciddi mesafe kaydetti. Bugüne kadar 800’e yakın Antalyalı amatör sinemacı eğitim aldı. 48 kısa film çekildi” dedi.

JÜRİ “YANSIMA” DEDİ

Altın Portakal film Festivali kapsamında bu yıl 5’inci kez düzenlenen Halkın Portakalı Kısa Film yarışmasında dereceye giren filmler ödüllerini aldı. Jürinin övgü dolu sözlerini kazanan ve bir sosyal sorumluluğu hatırlatan Grup Çapulcular’ın “Yansıma” filmi birincilik ödülünü aldı. Film ekibi Halkın Portakalı’nı almanın yanı sıra 15 bin TL değerindeki büyük ikramiyeyi de kazandı.

14 FİLM KATILDI

14 kısa filmin değerlendirmeye katıldığı yarışmada “Yansıma” filminin birinciliği almasının dışında ikinciliği Grup Muamma’nın “Avucumda ki Hayat” filmi, üçüncülüğü ise Grup 1881’in “Hayal Et” filmi aldı. Yarışmada “Avucumda ki Hayat” 10 bin, “Hayat Et” filmi ise 5 bin TL ödül kazandı. Gece ödül sahiplerinin ve yarışmaya katılan ekiplerin toplu olarak poz vermesiyle sona erdi. Halkın Portakalı’nda birinciliği elde eden filme 15 bin, ikinci filme 10 bin, üçüncü filme 5 bin olmak üzere toplam 30 Bin TL ödül verildi.

kaynak: aksam.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın