13 Eylül 2013 Cuma

Ustalardan film yaratmanın püf noktaları

Ankara Büyülü Fener Sinemaları’nda gerçekleşecek CAVA Enstitü'nün Masterclass programında Ezel Akay, Ercan Kesal, Emin Alper, Belmin Söylemez gibi usta isimler ders verecek.

2012-2013 sezonunu Cermodern'de tamamlayan ve ardından kurumla yollarını ayıran CAVA (Cinema and Audio Visual Arts); bu sezon çalışmalarını genişleterek Büyülü Fener Sinemaları’na taşıyor.

Yeni sinema alanındaki çalışmalarını derinleştiren CAVA Enstitü, 20 Ekim-05 Ocak tarihleri arasında 'Film Stüdyosu' Masterclass programı ile sinemaseverlere kaçırılmayacak bir ustalar geçidi sunuyor.

Program Yönetmenliğini Tufan Taştan’ın gerçekleştireceği Masterclass; Ezel Akay, Ercan Kesal, Güven Kıraç, Cahit Berkay, Yüksel Aksu, Gökhan Tiryaki, Özcan Alper, Ümit Ünal, Nateli Yeres, Emin Alper, Belmin Söylemez, Çiçek Kahraman, Feza Çaldıran, Thomas Balkenhol, Engin Altıntaş ve Yamaç Okur gibi sinema sektörünün güçlü isimlerini ağırlayacak.

Haberin devamı ↓
reklam

Sinema sanatının temel esaslarını alanlarında usta isimler eşliğinde ele alacak 12 haftalık ders programı, her hafta Pazar günleri 12.00-15.00 saatleri arasında Büyülü Fener Kızılay’da gerçekleşecek.

Masterclasslar’da bir film yaratmanın bütün gereklilikleri yapımcı, yönetmen, senarist, oyuncu, müzisyen, görüntü yönetmeni, sanat yönetmeni, kurgu ve ışık gibi disiplinlerden doğru ele alınacak. Profesyoneller film yaratmanın püf noktalarını katılımcılar ile paylaşacak, sinema sanatına dair teorik ve pratik bilgileri deneyimleri ışığında sunacak. Her hafta farklı bir konu başlığıyla usta bir ismi ağırlayacak olan program, moderatör eşliğinde birbirinden farklı bağlamları önceki haftalarla birleştirerek bütünlüklü bir bilgi birikiminin katılımcılara sunulmasını sağlayacak.

Ankara’da bir ilki gerçekleştirecek olan “Film Stüdyosu” Masterclass’ı, bir filme başlamak için cevaplanması gereken tüm soruları yanıtlayarak sinema sektörüne açılan kapıyı aralayacak. Masterclass programı aynı zamanda Türkiye Sineması'na kaynak oluşturması amacıyla kitap ve DVD olarak sinemaseverlere sunulacak.

“Film Stüdyosu” Masterclass programının kontenjanı sınırlı olup, son başvuru tarihi 17 Ekim 2013. Bilgi için:www.cavainstitute.org

kaynak: ntvmsnbc.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın