3 Eylül 2013 Salı

Türk Filmleri Çin Seddi'nin ötesinde

İzmir Sinema Derneği Türkiye Kültür Yılı etkinlikleri Kapsamında Çin’in Pekin ve Xi’an kentlerinde Türk Filmleri Festivali düzenledi.

Festivale Turizm ve Kültür Bakan Yardımcısı Abdurrahim Arıcı, Yönetmen Reyis Çelik, oyuncular Akasya Türkmen, Leyla Yılmaz, Selen Uçer, Serdar Orçin, Çinli sinema sanatçıları ve davetlileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programında yer verdiği filmler aracılığıyla Türk sinemasının yanısıra Türkiye’nin ve Türk kültürünün tanıtımında da önemli bir görevi yerine getiren festival, Çin’in önemli iki kentinde seyirci ile buluştu. Programda, Berlin Film Festivali'nden ödüllü Usta yönetmen Reis Çelik’in yaptığı “Lal Gece”, Yönetmen Leyla Yılmaz’ın “Bir Avuç Deniz”, Yönetmenliğini Erdem Tepegöz’ün üstlendiği “’Zerre” sırasıyla “Bu Son Olsun”, “Babam ve Oğlum” ve “Selvi Boylum Al Yazmalım” sinemaseverlerle buluştu. İzmir Sinema Derneği Başkanı Kayhan Kırmızıgül, “Türk sinemasını Uzakdoğu’da tanıtmak bizim için büyük bir mutluluk. Kültür Bakanlığı’nın önemli katkılarıyla gerçekleştirilen bu etkinliklerin ülkemizin tanıtımı açısından önemli olduğuna ve kültürel alanda yapılan bu yatırımların son dönemdeki lider konumuna katkıda bulunacağına inanıyorum” dedi.

Eray ARPAŞİN / İZMİR( DHA)
kaynak: hurriyet.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın