4 Eylül 2013 Çarşamba

Bakanlık, Kelebeğin Rüyası'nı Oscar'a Gönderiyor!


Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatsal Etkinlikler Komisyonu açıkladı: Yılmaz Erdoğan'ın yönetmen koltuğunda oturduğu 'Kelebeğin Rüyası' filmi Oscar aday adayı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatsal Etkinlikler Komisyonu, Yılmaz Erdoğan'ın senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği 'Kelebeğin Rüyası' filminin Oscar aday adayı olduğunu açıklarken Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de müjdeyi Twitter hesabı üzerinden duyurdu!

86. Oscar Academy Ödülleri'nde en iyi yabancı film dalında Türkiye'yi temsil edecek filmin Kelebeğin Rüyası olmasına karar veren Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatsal Etkinlik Komisyonu üyeleri arasında Ali Atlıhan (Sinema Genel Müdür Yardımcısı), İsmail Güneş (Sinebir), Semih Kaplanoğlu (Setem), Ercan Kesal (SenaristBir), Kurtuluş Özgen (BSB), Nilüfer Açıkalın (Biroy), R.Yılmaz Atadeniz (Sesam), Sevil Demirci (Seyap), Mehmet Altıoklar (Fiyab), Murat Tokat (Tesiyap), Melis Behlil (Siyad), Reis Çelik (Filmyön) ve Mustafa Kuşçu (Sinesen) bulunuyor. Komisyon, kararı oy çokluğuyla aldı.

Kelebeğin Rüyası, Yılmaz Erdoğan tarafından yazılıp yönetilmiş, Erdoğan aynı zamanda filmde de oynamıştı. 2 Şubat 2013 tarihinde Türkiye'de vizyona giren ve başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ, Belçim Bilgin, Mert Fırat, Zeynep Farah Abdullah ve Yılmaz Erdoğan'ın yer aldığı Kelebeğin Rüyası aynı zamanda Orta Doğu ve Avrupa'da da gösterime girmişti. Filmin diğer oyuncu kadrosunda Ahmet Mümtaz Taylan, Taner Birsel, Devrim Yakut, İpek Bilgin, Aksel Bonfil ve Servet Pandur gibi isimler de rol aldı.

86. Oscar Akademi Ödülleri için en iyi yabancı film dalında aday asdayı gösterilen Kelebeğin Rüyası, Türk sinema tarihinin en pahalı prodüksiyonu olarak kayda geçti. Film, dünya standartlarındaki görüntü kalitesi ve oyuncularının başarılı performansıyla da sinemseverler ve sinema eleştirmenlerinden büyük takdir gördü.

Kelebeğin Rüyası'yla birlikte 'Tepenin Ardı', 'Hayat Boyu', 'Meryem', 'Kelebeğin Rüyası', 'Köksüz' ve 'Eve Dönüş' adlı filmler de Oscar aday adaylığı için Sanatsal Etkinlik Komisyonu'na başvurdu. Türkiye ilk olarak Nuri Bilge Ceylan'ın "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmi Oscar aday adayı olarak gösterilmiş fakat film Oscar'da kısa listeye kalamamıştı.

En iyi Müzik Adaylığı!
En iyi yabancı film aday adaylığına gösterilen Kelebeğin Rüyası aynı zamanda müziğiyle de World Soundtrack ödüllerinde de aday olarak açıklandı. Rahman Altın tarafından bestelenen Kelebeğin Rüyası film müziğine internet üzerinden oy vermek mümkün.

86. Oscar Akademi Ödülleri töreni 2 Mart günü ünlü komedyen Ellen DeGeneres'in sunumuyla gerçekleştirilecek.

kaynak: stargundem.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın