28 Eylül 2013 Cumartesi

"Anadolu'da dizi ve film çekmek İstanbul'da çekmekten daha zor"

Samanyolu Televizyonu'nun yeni dönem dizisi 'Hıyanet Sarmalı'nın' yönetmeni Taner Tunç, Anadolu'da dizi çekmenin zorluklarını dile getirerek, il yöneticilerinin gerekli kolaylığı sağlamamalarına sitem etti. Tunç, "Kars ve doğuda çekim yapmak zor. İlk olarak istediğimiz materyallere ulaşamıyoruz. Oyuncularımızı aylarca buralarda kalmaya ikna edebilir miyiz bilemiyorum. Çekim izinleri için kurumları aşamıyoruz. İstanbul’da bu bölgelere nazaran dizi ve sinema çekimleri daha kolay." dedi.

Kars'ta çekimlerine başlanan Samanyolu Televizyonu'nun yeni dönem dizisi, 'Hıyanet Sarmalı'nın' yönetmeni Taner Tunç ve dizinin oyuncusu Ali Başar, Sultan Alparslan Koleji’nde öğrencilerle söyleşi yaptı. Kolej Ani Konferans Salonu'nda gerçekleşen söyleşi öncesi, misafirlerine kahvaltı ikramında bulunan kolej yönetimi ardından ise öğrencileriyle buluşmalarını sağladı. Burada öğrencilerle tanışan dizi yönetmeni Taner Tunç, senaryonun başlama merkezi olarak Kars’ın seçilmesinin ardından incelemeler yaptıklarını ve bu diyarları tanıma fırsat bulduklarını ve tanıtıma ihtiyaç duyulduğunu gördüklerini söyledi. Tunç, bu bağlamda kendilerine dizi sahnelerinin çekiminde Kars’ın tarihi dokularını göstermek için destek veren İl Valiliği, Emniyet, Kültür ve Müze Müdürlüğü ile Kars Store, İstihkam Çay Bahçesi, Ebu’l Hasan Harakani Vakfı, Ani Ocaklı köyü, Sarıkamış İnkaya köyü, Şeker Fabrikası yanı sıra Devlet Su İşleri (DSİ) yöneticilerine teşekkür etti.

Tunç, dizi hakkında verdiği bilgilerden sonra, öğrencilerin sorularına cevap verdi. 'Dizi çekmek ve yönetmek zor mu?' sorusuna Tunç, Batı'da özellikle İstanbul’da bu bölgelere nazaran dizi ve sinema çekimlerinin kolay olduğunu belirterek, "Kars ve doğuda çekim yapmak zor. İlk olarak istediğimiz materyallere ulaşamıyoruz. Oyuncularımızı aylarca buralarda kalmaya ikna edebilir miyiz bilemiyorum. Çekim izinleri için kurumları aşamıyoruz." diye cevap verdi.

Bir öğrencinin 'Kars’a neden geldiniz, nasıl buldunuz ve ekranlara nasıl yansıtacaksınız?' sorusuna ise Tunç şu karşılığı verdi: "Bizim bu bölgeye gelmemiz bir istişare sonucu oldu. Tabi Kars’a gelmemiz için burada bulunan arkadaşların da ciddi istekleri oldu. Kars’ın tanıtım ihtiyacını dile getirdiler. Bizler de gelip gördük ki bu bir gerçek, lakin ufuk sahibi yöneticiler bulamadık. Kars Kalesi'nin eteklerinde, Kars Çayı'nın yanında, Dereiçi diye tabir edilen ve Kafkas Üniversitesi bünyesinde olan Konservatuar bölümünde dış mekan çekimimiz için izin alamadık. Güzel Sanatlar Fakültesi adına düzenlediğimiz genel izin yazısını hiçe saydılar. Şehrin tanıtımı için bizim 15 dakikalık çekimimize müsaade edilmedi. Bunlar bizi hayrette bıraktı. 1. bölümü Kars’ta geçen dizimizde bu bölgenin tanıtımına katkı sunmak için elimizden geleni yaptık." ifadelerini kullandı.

Kolej öğrencilerinin alkışlarıyla salona giren oyuncu Ali Başar ise dizideki karakteri ‘Kılıç’tan bahsetti. Öğrencilerin sorularına içtenlikle cevap veren Başar, dizide aksiyon sahnelerini merakla beklediğini ifade ederek sporcu olduğunu dile getirdi. Öğrencilerin 'Oyuncu olmak zor mu?' sorusuna bunun kişilere göre değişebileceğini belirtti.

Söyleşi sonunda Kars’ta böyle güzide bir eğitim kurumunun olmasına çok sevindiklerini ifade eden Tunç ve Başar, Kolej öğrencilerine başarılar dilediler. Okul müdürü Fatih Akaslan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek 'Hıyanet Sarmalı' dizi ekibine çekimler için Serhat Şehri Kars’ı seçmelerinden dolayı teşekkür ederek başarılar diledi.

kaynak: bugun.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın