30 Kasım 2012 Cuma

16 ödül kazanan film vizyona giremiyor


'Tepenin Ardı' salon bulamıyor!Festivali'ndeki ödüllü prömiyerinden sonra, 30'un üzerinde festivalde gösterilen ve 16 ödül kazanan 'Tepenin Ardı'na sinema işletmecileri rağbet göstermiyor.

2012 yılında başta Berlin Film Festivali, Karlovy Vary Film Festivali, Saraybosna Film Festivali ve İstanbul Film Festivali olmak üzere birçok festivalden ödüller alan, en son Asya Pasifik Film Ödüleri'nde En İyi Film seçilen Tepenin Ardı, dünyayı dolaştıktan sonra 14 Aralık'ta Türkiye'de vizyona giriyor.

Fakat filmin bütün başarısına rağmen Türkiye'deki sinema salon işletmecileri filme rağbet göstermiyor. Filmin Türkiye dağıtımcısının bildirdiğine göre şu ana kadar sadece yedi sinema salonu Tepenin Ardı'nı vizyona sokmak üzere talepte bulunmuş bulunuyor. Tepenin Ardı sinema salonlarından daha çok ilgi ve talep bekliyor.

Şubat 2012'de Berlin Film Festivali'ndeki ödüllü dünya prömiyerinden sonra, Tepenin Ardı 30'un üzerinde film festivalinde gösterildi ve toplam 16 ödül kazandı.

İlk kez Tepenin Ardı'nda bir araya gelen oyuncular Berk Hakman, Mehmet Özgür ve Reha Özcan film çekimlerinden sonra yeniden Suskunlar dizisinde bir araya geldiler. Ve dizinin kötü adamları Gurur, İrfan ve Sait karakterlerini canlandırdılar.

Tepenin Ardı'nın kazandığı ödüller:
*Berlin Film Festivali (Almanya): Caligari Film Ödülü, En İyi İlk Film dalında Özel Mansiyon
*İstanbul Film Festivali: Ulusal Yarışma: En İyi Film, En İyi Senaryo, FIPRESCI Ödülü
*Taypey Film Festivali (Tayvan): Yeni Yetenek Yarışması Jüri Özel Ödülü
*Karlovy Vary Film Festivali (Çek Cumhuriyeti): NETPAC En İyi Asya Filmi Ödülü
*Saraybosna Film Festivali (Bosna Hersek): Jüri Özel Ödülü
*Paliç Film Festivali (Sırbistan): En İyi Film
*Osian Cinefan Film Festivali (Hindistan): En İyi İlk Film
*Batum Film Festivali (Gürcistan): En İyi Yönetmen
*Malatya Film Festivali: En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Erkek Oyuncu (Tüm Erkek Oyuncular), SİYAD En İyi Film Ödülü
*Asya Pasifik Film Ödülleri: En İyi Film

Çekimleri geçtiğimiz Ağustos 2011'de Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Balkusan Köyü yakınlarındaki bir boğazda tamamlanan Tepenin Ardı, western filmlerini andıran mekân kullanımı ve atmosferiyle, gerilim tonu yüksek bir aile dramını anlatıyor.

Ailesiyle ve çevresiyle yaşadığı sorunlarla yüzleşmek yerine, tüm sorunların sorumlusu ilan edilebilecek bir düşman, bir günah keçisi yaratan maço erkek kültürünün trajedisini anlatan filmde Tamer Levent, Reha Özcan, Mehmet Özgür, Berk Hakman, Banu Fotocan ve Furkan Berk Kıran rol aldılar. Filmde profesyonel oyunculara, Ermenek ve Balkusan’dan seçilen Şevval Kuş ve Sercan Gümüş eşlik etti.

kaynak: gazetevatan.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın