13 Ekim 2012 Cumartesi

Tepenin Ardı Asya Pasifik Film Ödülleri'ne aday!


Emin Alper’in ilk uzun metrajlı filmi Tepenin Ardı, Asya Pasifik Film Ödülleri için 3 dalda aday gösterildi

Tepenin Ardı, En İyi Film dalının yanı sıra, filmin başrol oyuncusu Tamer Levent, En İyi Aktör, senaristi ve yönetmeni Emin Alper, En İyi Senaryo dallarında aday gösterildiler.

Geçtiğimiz yılki Asya Pasifik Film Ödülleri'nde Bir Zamanlar Anadolu'da 'En İyi Yönetmen', 'En İyi Sinematografi' ve Jüri Büyük Ödülü'nü kazanmıştı. En İyi Film Ödülü'nü ise En İyi Yabancı Film Oscar'ını da alan Bir Ayrılık almıştı. Bu sene Türkiye'den Tepenin Ardı dışında, Reis Çelik'in Lal Gece'si de En iyi Senaryo ve En İyi Yönetmen dalında aday gösterilmiş.

2008 ylından beri düzenlenen Asya Pasifik Film Ödülleri, Mısır'dan Cook Adaları'na, Rusya'dan Yeni Zellanda'ya kadar 70 ülkeyi kapsıyor. Her yıl bu ülkelerin ürettiği filmlerden gösterilen adaylar Asya Pasifik Film Ödülleri için yarışıyor.


Tepenin Ardı 14 Aralık'ta Türkiye'de vizyona giriyor


Tepenin Ardı Bu Hafta Abu Dhabi Film Festivali'nde yarışıyor

Şubat 2012'de Berlin Film Festivali'ndeki ödüllü dünya prömiyerinden sonra, Tepenin Ardı 30'un üzerinde film festivalinde gösterildi. Bu hafta da 11-20 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Abu Dhabi Film Festivali'nin Yeni Ufuklar bölümünde yarışacak.

kaynak: haberturk.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın