11 Ekim 2012 Perşembe

AB ve Türkiye birlikte çalışıyor


Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu, AB Bakanlığı ile işbirliği içinde ulusal ve yerel televizyon kanallarında yayımlanmak üzere 'AB ve Türkiye birlikte çalışıyor' sloganı kullanılan kamu spotları hazırlattı.


Türkiye'nin AB üyeliği hedefi doğrultusunda Türkiye-AB mali işbirliği ve Türk vatandaşlarının kazanımlarını konu eden filmler, AB'nin 10 Ekim'de açıklayacağı '2012 Türkiye İlerleme Raporu' öncesi ve sonrasındaki günlerde yayımlanması istemiyle televizyon kanallarına gönderildi.

AB Türkiye Delegasyonu Basın ve Enformasyon Koordinatörü Stefano Fantaroni, televizyon kanallarının yöneticilerine gönderdiği yazıda, hazırlanan 'Kamu Yararına Yönelik Spot Filmler'in Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından onaylandığını belirterek, filmlerin televizyonlarda yayımlanması konusunda yardım istedi.

AB Türkiye Delegasyonu, televizyon kanallarına gönderdiği yazıda, 'Hiçbir ticari kaygısı olmayan ve kamu yararına yönelik olarak hazırlanan bu yapımların, 10 Ekim 2012 tarihinde yayımlanacak olan 2012 İlerleme Raporu öncesinde ve takip eden günlerde kanalınızda yayımlanması, Türkiye'nin AB üyeliği hedefini destekleyecektir. Türkiye'nin reform sürecini güçlendirmeyi ve sürdürmeyi hedefleyen AB ve Türkiye'nin yakın işbirliğinin, ortaklaşa yürütülen ve vatandaşların hayatlarına her alanda görülebilir olumlu etkileri olan bu projelerin kamuoyu nezdinde bilinirliğinin artırılması amacıyla kanalınızda yayımlanması hususunda yardımlarınıza ihtiyaç duymaktayız' dedi.

RTÜK onay verdi

RTÜK tarafından filmlere verilen onay yazısında ise 4 adet spot filmin incelendiği ve filmlerin yayın kuruluşlarına önerilmesinin uygun olduğu belirtildi.

RTÜK'ün yazısında 'filmlerin 6112 sayılı Radyo Ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 10. maddesi 5. fıkrasına göre kamu yararına yönelik spot olarak kabulüne ve bu spotlara ayrılan yayın süresinin ve oranının reklamlar için ayrılan süre ve oranların hesaplanmasında dikkate alınmamasına karar verilmiştir' denildi.

Filmlerde AB finansmanlarından yararlananlar yer alıyor

Kamu spotu olarak hazırlanan filmlerden ikisi 41 saniye, diğerleri ise 40 ve 67 saniye sürüyor. Filmlerin ilkinde Erasmus programı ile Almanya'da öğrenim gören bir Türk genci, AB'nin eğitim alanında sağladığı olanak ile öğrenci değişim programının eğitim hayatına ne gibi katkıları olduğunu anlatıyor.

İkinci filmde AB mali desteği ile kendi işini kurarak Seferihisar'da butik açan kadın girişimcinin hikayesi yer alıyor.

Çevre bilincine vurgu yapan üçüncü film, AB fonlarıyla Dalyan'da inşa edilen güneş enerjisi ile çalışan tekneyi konu ediyor.

Dördüncü film ise Rize'deki bir altyapı projesini bölgenin doğal güzelliğini vurgulayarak anlatıyor.

kaynak: aksam.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın