25 Eylül 2012 Salı

Dünyanın konuştuğu kitap, sinemaseverler için festival boyunca ücretsiz dağıtılacak!


3. Malatya Uluslararası Film Festivali’nden Sinemaseverlere Kitap Hediyesi!
Dünyanın konuştuğu kitap, sinemaseverler için festival boyunca ücretsiz dağıtılacak!

İlk yılında Jeremy Vineyard’ın “Sinemada Çekim Teknikleri: Her Sinemacının Bilmesi Gereken Önemli Kamera Hareketleri” kitabını; ikinci yılında Gael Chandler'ın “Film Kurgusu: Sinemaseverlerin ve Film Yapımcılarının Bilmesi Gereken Mükemmel Kesmeler, 2009” kitaplarını sinemaseverlere ve sinema öğrencilerine armağan Malatya Uluslararası Film Festivali, sinema tekniği üzerine yazılmış kitapları dilimize kazandırmaya devam ediyor. Festival bu yıl da Dan Fleming’in tüm dünyada ses getiren sinema kitabı 'Making the Transformational Moment in Film'i sinemaseverler ve sinema öğrencileri için çeviriyor.

Bu yıl 9-15 Kasım 2012 tarihleri arasında 3. kez düzenlenecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali, sinema tekniği üzerine çok az basılı kitabın bulunduğu ülkemizde sinemaseverler ve sinema bölümü öğrencileri için sinema teknik kitapları hazırlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Yeni Zelanda Üniversitesi Sanat Okulu Ekran ve Medya Araştırmaları Kürsü Başkanı Dan Fleming’in “Making the Transformational Moment in Film” adlı yeni kitabını sinemacı ve sinema öğrencileri için Türkçe olarak hazırlıyor.

Film çekim sürecine ve filmin varoluş sürecindeki tüm materyallerin nasıl bir araya geldiğine detaylı bir bakış atan kitap, anın nasıl sahnelendiğini, görsel kompozisyonların nasıl kullanıldığını, öykünün nasıl yapılandırıldığını, renk, ışık ve müziğin nasıl bir araya getirildiğini ve karakterlerin nasıl ete kemiğe büründüğünü; Vincent Ward ve diğer yönetmenlerin filmlerinin önemli kareleri ile örneklendirerek anlatıyor. Fleming’e göre dönüşüm süreci, renk, ışık ve müzik öğelerinin bir araya gelmesiyle oluşuyor ve tüm içeriğe etki ediyor.

kaynak: malatyaguncel.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın