26 Şubat 2012 Pazar

Türk-Hint ortak yapımı filmin çekimleri başlıyor


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Bollywood temasları meyvelerini vermeye başladı. Bu çerçevede Türk-Hint ortak yapımı film için mutabakata varıldı. Yapımcı Ali Avcı ile bir ortaklık anlaşması imzalayan Bollywood Senaristler ve Yönetmenler Birliği Başkanı Javed Rehman Khan, Anna The Super Rockstar adlı filmin çekimlerine mart ayında başlayacak.

Çekimler, Pamukkale, Nemrut Dağı, Peri Bacaları ve İstanbul'da devam edecek. Kimi bölümler için de İran, Yunanistan, İspanya ve Kanada tercih edildi. Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile Başbakanlık Tanıtma Fonu tarafından desteklenen filmin bütçesinin 2 milyon doları bulacağı öngörülüyor. Türkiye'nin ilk uluslararası filmi olacak yapıt, kasım ayında İngilizce olarak vizyona girecek. Türkiye'den, Yunanistan'dan, Rusya'dan, Amerika'dan ve Hindistan'dan oyuncuların rol alacağı film için Türkan Şoray ile anlaşma yapılacak; Tarkan'a teklif götürülecek. Polisiye filmde mafya hesaplaşmaları ile bir aşk hikayesi iç içe geçiyor.

BOLLYWOOD'DAN SENEDE 60 BİN KLİP, 2 BİN FİLM

Filmlerinin yüzde 60'ını ayrı ülkelerde çeken Bollywood, senede 60 bin klip ve 2 bin civarında filme imza atıyor. Yapımcılar yabancı bir ortakla çalışmaktan ziyade filmleri kendileri çekiyor. hÇünkü ülkede milyonlarca film izleyicisi olduğu için bütçe sıkıntıları yok. Aynı zamanda bir film dağıtım şirketi sahibi olan Javed Rehman Khan, 1979'dan bu yana sektörün içinde. Javed Reman Khan, "Ortaklaşa çektiğimiz bu film iki ülkenin de tanınmasına büyük katkıda bulunacak. Film, gösterime girdikten sonra özellikle İstanbul'a gelen Hintli turist sayısında büyük bir artış olacak." diyor.

(CİHAN)
kaynak: zaman.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın