8 Şubat 2012 Çarşamba

Liseli gençler kadına şiddete tepki için film çekti


Bursa'da, sinema kursu alan tarım meslek lisesi öğrencileri, 'Nevmit' adlı 8 dakikalık kısa filmde kadına uygulanan şiddeti işledi.
     
İnSanat Sinema Derneği 16mm Sinema Atölyesi, 25'inci dönem çalışmasını tarım meslek lisesi öğrencileri ile birlikte gerçekleştirdi. Sömestr tatilinden yararlanan öğrenciler, 15 gün süren hızlandırılmış sinema atölyesinde edindikleri bilgilerle, kadına uygulanan şiddeti ele aldıkları "Nevmit" adlı 8 dakikalık bir kısa film çekti. Hem kamera önü, hem de kamera arkasında görev alan, bir filmin nasıl çekildiğini, bizzat uygulayarak gören Tarım Meslek Lisesi öğrencilerinden Ahmet Savgat, Betül Mutlu, Can Akça, Edanur Dalgal, Kübra Boduç, Gökhan Sarıkaya, Zeynep Gök rol aldı. Öğrenciler, 'Sadece, hiç sönmeyecek bir ışıktı umudu' alt başlığıyla, eşinden şiddet gören bir kadının tükenen umudunu beyaz perdeye taşıdı.
     
Tarım Meslek Lisesi Müdürü Nevzat Tanışık, öğretmenleri ve proje koordinatörü Serap Demirel'in desteği ile gerçekleşen Nevmid adlı kısa film projesini liseli sinemacılar, Ankara'da Mart ayında Çankaya Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürülüğü'nün 5. kez  düzenleyeceği Türkiye Liselerarası Kısa Film Yarışması'na katılacak. Senaryosunu kendilerinin yazdığı kısa filmleriyle iddialı olduklarını söyleyen öğrenciler, "Gençliğin Gözünden temalı bu yarışmada başarılı olacağımıza, Bursa'yı en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyoruz. Ama her şeyden önemlisi sinema hakkında öğrendiğimiz bilgiler. Ödül alamasak da artık sinema sanatını daha iyi tanıyor ve bir film çekilirken neler yaşanıyor, daha iyi biliyoruz. Bizim için en büyük ödül bu oldu." dedi.
 
İnSanat Derneği Başkanı Suat Oktay Şenocak da liseli gençlerin kadına şiddete karşı bir film yapmalarının manidar olduğunu söyledi.

kaynak: stargazete.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın