7 Şubat 2012 Salı

İran ABD’nin Oscar’ını istemiyor


2011 yılının en iyi filmleri arasında anılan “Bir Ayrılık” filminin Oscar adaylığı İran’ı karıştırdı.

 İranlı yönetmen Asghar Farhadi’nin filminin Hollywood’un en prestijli ödülü Oscar’a yabancı film dalında aday olması mollalara yakın kesimler tarafından “Washington’un siyasi hamlesi” olarak nitelendi.
Rejime yakınlığıyla tanınan yazar Mesud Ferasati, “Toplumumuzun filmdeki imajı, Batılıların bizi görmek istedikleri kirli resmi yansıtıyor. Adaylığın ardında da siyasi motivasyon var. Filmin Oscar kazanması İran’da hoş karşılanmayacak. ABD bize yaptırım uygularken diğer yandan filmimize ödül vererek pozitif mesaj göndermek istiyor. Bu filmin başarısı bir illüzyon. İyi bir film değil” dedi. Ferasati’nin açıklamalarına rejim yanlılarından da destek geldi.

‘Yönetmen, kadınlarla el sıkıştı’
Hem Altın Küre hem de Altın Ayı gibi uluslararası festival ve törenlerde birçok ödül kazanan filmin yönetmeni İran’ın yarı resmi haber kanalı Fars televizyonu tarafından da ödül törenlerinde kadınlarla tokalaştığı için eleştirildi. Film ülkede başta sansürlenmiş fakat Altın Küre ödülünü aldıktan sonra Kültür Bakanlığı tarafından tebrik edilmişti.

kaynak: milliyet.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın