10 Şubat 2012 Cuma

Eller beğenince değer veriyoruz


Demet Akbağ, “Yabancılar değer verince sinemacılarımız önemli oluyor. Ferzan Özpetek’in farkına Madonna övünce vardık” dedi.

FİLM Arası Dergisi’nin yeni sayısına konuk olan oyuncu Demet Akbağ, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gülcan Tezcan’ın sorularını cevaplayan Akbağ, son olarak rol aldığı ‘Kurtuluş; Son Durak’ filmini de anlattığı söyleşide sözü Türk sinemasına getirdi ve Türk yönetmenlere ancak yurt dışından ödül aldıktan sonra değer verildiğini hatırlattı.

“Cannes’da bir film ödül alınca hepimizin haberi oluyor. Yabancılar değer verince biz Nuri Bilge Ceylan’a, böyle kıymetli bir kişiye sahip olduğumuzu anladık” diyen Akbağ sözlerini şöyle sürdürdü:

“Nuri Bilge şimdi de aynı tarz filmler yapıyor ama artık yabancılar onayladı diye biz de onaylıyoruz onu. Ne kadar ağır, ne kadar uzun, aslında bizim sinemada gülmekten hoşlanan seyircimize göre ne kadar yavaş film de yapsa, artık o Nuri Bilge Ceylan seyircinin gözünde.”

İkinci örneğini İtalya’da yaşayan Türk asıllı yönetmen Ferzan Özpetek’ten veren Demet Akbağ şunları söyledi:

‘Ferzan Özpetek’in filmini Madonna çok beğendi’ diye haber okudum. O güne kadar Ferzan Özpetek’in kim olduğunu, nasıl filmler yaptığını bilmeyen insanlar ondan haberdar oldular, ‘Bu Madonna’nın beğendiği yönetmendir’ diye. Çok ilginç bizdeki bu durum. Çok anlamıyoruz bu işten.

MAGAZİN SERVİSİ
kaynak: stargazete.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın