31 Ocak 2012 Salı

"Kayıt Dışı" Hollywood’da


Adanalı üç gencin kurduğu Atom Film'in "Kayıt Dışı" adlı kısa filmi "Los Angeles Türk Film Festivali"nde (LATFF) 210 film arasından ilk 10 film arasına girerek finalde yarışma hakkını elde etti

Adanalı üç gencin kurduğu Atom Film'in "Kayıt Dışı" adlı kısa filmi "Los Angeles Türk Film Festivali"nde (LATFF) 210 film arasından ilk 10 film arasına girerek finalde yarışma hakkını elde etti.

Tufan Şimşekcan, Ozan Sihay ve Ali Yılmaz’ın kurucusu olduğu Atom Film'in Hrant Dink Vakfı’nın düzenlediği "Vicdan Filmleri"nde dereceye giren "Kayıt Dışı" adlı kısa filmi bu yıl ABD’de ilki düzenlenecek olan Los Angeles Türk Film Festivali’nde 210 film arasından ilk 10 film arasına girerek finalist olma başarısını gösterdi.

1-4 Mart tarihleri arasında Hollywood'daki tarihi Grauman's Egyptian Theater'da (Mısır Sineması) gerçekleştirilecek olan festivalin jüri başkanlığını ise Türk sinemasının ünlü yönetmenlerinden Derviş Zaim yapacak.

Festival jürisinde sinema yazarı Alin Taşçıyan ile birlikte USC Animasyon ve Dijital Sanatlar Bölümü Başkanı Kathy Evelyn Smith, Los Angeles Sanat Müzesi (LACMA) film küratörü Elvis Mitchell ve 'Sol Ayağım', 'Cennet Sineması' gibi filmlerin dağıtımcısı, Akademi üyesi Barbara Boyle yer alıyor.

Hrant Dink cinayetine tanık olan bir kişinin vicdanıyla yüzleşmesini konu alan “Kayıt Dışı”nın yönetmeni Tufan Şimşekcan, festivalde finale kaldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Adana’ya ödülle dönmek istediklerini dile getiren Şimşekcan, "Atom Film’i 2011’de kurduk ve bir yıllık süre içinde başarılı işlere imza attığımızı düşünüyoruz. Geçen yıl, Denizbank Kısa Film Festivali’nde "ATM Adam" kısa filmi ile “Jüri Özel Ödülü”, Altın Kepenk Kısa Film Yarışması’nda "Yırtık” kısa filmi ile “En İyi Film Ödülü”, AllDecor Reklam Filmi Yarışması’nda "Evinizden Sıkıldınız mı?” kısa filmi ile “En İyi 2. Film Ödülü”, "Müdür" kısa filmi ile “GenceArtı En İyi 2. Kısa Film Ödülü”, “Manisa Altın Üzüm Kısa Film Festivali”nde “Etki” adlı kısa film ile “Kurmaca” kategorisinde “En İyi Film Ödülü” Altın Kepenk Kısa Film Yarışması’nda "Usta” adlı kısa filmi ile “Mansiyon Ödülü”, Denizbank Kısa Film Festivali’nde "Gelecek Denizde" adlı kısa film ile “En iyi 2. Film Ödülü”nü aldık. Dünya sinemasının kalbi olarak nitelendirilen Hollywood’da gerçekleşecek festivalden de ödülle dönmek istiyoruz” diye konuştu.

Yönetmenler Tufan Şimşekcan ve Ozan Sihay, festival organizasyonu tarafından 1-4 Mart tarihlerinde Hollywood’da ağırlanacak.

Festivalde finale kalan filmler şunlar:

"Kayıt Dışı" - Tufan Şimşekcan, "Ali Ata Bak" - Orhan İnce, "Başlangıç" - Yiğit Evgar, "Direk Aşk" - Ertuğ Tüfekçioğlu, "Dört Duvar Saraybosna" - Nadim Güç, "Jurnal" – Abdulbaki Yavuz, "Korkuluk" - Adem Demirci, "Süt" – Ayşegül Şahinbozkır, "Otobüs" – Olgu Kubilay Baran, "Toros Canavarı" - Fırat Yavuz.

İHA
haberturk.com
                                                                                                                                             Alıntıdır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın