17 Ocak 2012 Salı

İstanbul Film Festivali 'yerli' başvuruları bekliyor


İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 31. İstanbul Film Festivali, bu yıl 31 Mart – 15 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Akbank sponsorluğunda düzenlenecek yarışmaya, Türkiye'den katılacak filmler için başvurular 3 Şubat Cuma akşamı sona erecek.
   
Festivale uzun metrajlı kurmaca filmlerin yanı sıra, uzun metrajlı belgesel ve animasyon filmler de başvurabilecek. Bu yılki yarışmada, 'Altın Lale Ulusal Yarışması', 'Yarışma Dışı', 'Yeni Türkiye Sineması' ve 'Belgesel' kategorilerinde Türkiye'den toplam 50 film değerlendirilecek.

Değerlendirmeler ise Danışma Kurulu tarafından yapılacak. Kurul, yapımcı Zeynep Özbatur Atakan, yönetmen Semih Kaplanoğlu, sinema eleştirmeni Esin Küçüktepepınar ve oyuncu Serra Yılmaz'dan oluşuyor. Ayrıca festivalin kuruluş yıllarından bu yana danışma kurulu üyesi olan sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, bu yıldan itibaren Danışma Kurulu Onur Üyesi olarak devam edecek. Festival bünyesinde bu yıldan başlamak üzere bir 'Belgesel Danışma Kurulu' da oluşturuldu. Kurulda, yönetmen Berke Baş, Elif Ergezen, yönetmen ve akademisyen Can Candan, akademisyen Dr. Alisa Lebow ile sinema eleştirmeni Alin Taşçıyan yer alacak.
     
31. İstanbul Film Festivali'nde dereceye giren filmlere verilecek ödüller ise şöyle; festival jürisi'nin seçeceği en iyi film'e 150 bin TL, en iyi yönetmen'e 50 bin TL, en iyi kadın oyuncu ve erkek oyuncu ödülleri ise 10 bin TL olacak. İlk kez 2011 yılında para ödülüyle desteklenen jüri özel ödülü ise bu yıl yazar ve sinemacı Onat Kutlar anısına verilecek.  
       
Kazanan filmin yönetmenine bir sonraki filminin yapımında kullanılmak üzere 30 bin Amerikan Doları ödül verilecek. Ayrıca jüri, En İyi Senaryo, En İyi Kurgu, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Özgün Müzik dallarında da ödül verecek.

stargazete.com
                                                                                                                                              Alıntıdır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın