11 Aralık 2011 Pazar

TÜRK DİZİLERİ DÜNYAYI İŞGAL EDİYOR!


Calinos Holding Başkanı Fırat Gülken, Türk dizilerinin Arap Baharından etkilendiğini ancak yeni pazarların açıldığını belirterek, Dizi ihracatı 60 milyon doları aştı dedi.

Muhteşem Yüzyıldan, Adını Feriha Koyduma, Öyle Bir Geçen Zamankiden Aşk-ı Memnuya, Ihlamurlar Altındadan Gümüşe, Kavak Yellerinden Kurtlar Vadisine kadar Türk televizyonlarda da izlenme rekorları kıran 100ün üzerinde Türk dizi filmi, 20nin üzerinde ülkede izlendiği ve 2011 yılında bu alanda ihracat rekoru kırıldığı kaydedildi.

Türk dizi film sektöründeki ihracatın yaklaşık 80ini yaptıklarını ifade eden Calinos Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Gülkenin yaptığı açıklamada, yaşanan Arap Baharından biraz olumsuz etkilendiğini, fakat buna mukabil farklı ülkelerde yeni pazarların açılmaya başladığını, dizi film ihracatının 60 milyon doları aştığını söyledi.

İsrailde de izleniyor 

Türkiye ile İsrail arasında yaşanan siyasi gerilimden ise dizi sektörünün etkilenmediğini kaydeden Gülgen, İsrailde Türk dizilerine inanılmaz bir ilginin olduğunu bildirdi. Gülgen, Bulgaristan ve Yunanistanda total izlenme olarak bakıldığı zaman her iki kişiden birinin Türk dizisi izlediğinin görüldüğünü kaydetti. Gülgen, dizilerin bölüm başına 500 dolar ile 15 bin dolar arasında değişen fiyatlardan satıldığını belirtti. Japonyada bir kanalın Türk dizileriyle ilgili 45 dakikalık bir belgesel program yayımladığını söyleyen Gülgen, belgeselde Türk dizilerinin ihracata ve turizme etkisinin anlatıldığını söyledi.

Hangi ülkelere satılıyor? 

100ü aşkın dizi Almanya, İsviçre, Avusturya, Tayland, Tayvan, Vietnam, Macaristan, Polonya, Japonya, Kazakistan, Bulgaristan, Makedonya, Ortadoğu, Özbekistan, Yunanistan, Kosova, Azerbaycan, İran, Ortadoğu ülkeleri, Romanya, Katar, Arnavutluk, Hırvatistan, Brunei, Bosna, Ukrayna, İsrail, Singapur, Malezyaya satılıyor.

En popüler Tatlıtuğ ve Büyüküstün 

Fırat Gülgen, en popüler erkek oyuncuların Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalıoğlu, kadın oyuncuların ise Tuğba Büyüküstün ve Songül Öden olduğunu söyledi.

Umutsuz Ev Kadınları ve Adını Feriha Koydum dizilerinin uluslararası pazarlara rahatlıkla satılabileceğini kaydeden Gülgen, Hikayeleri güzel, başarılı olacak diziler. Umutsuz Ev Kadınları satış yaptığımız bölgelerde orjinalinden bile başarılı olabilir dedi. Gülgen, kumandanın kadınların elinde olduğunu, o yüzden kadın dizilerinin tuttuğunu vurguladı.

Fatih dönemi dizi olacak

Gülgen, Fatih Sultan Mehmet dönemini dizi ve film yapmak için çalıştıklarını söyledi. Yaklaşık 1,5 yıldır senaristlerin senaryo üzerinde çalıştığını anlatan Gülgen, Çok ciddi bir hinterlanda hitap edecek bu proje dedi. Pahalı bir prodüksiyon olacak dizi için oyuncu seçimlerinin de başladığını belirten Gülgen, Yurt dışında yaşayan çok başarılı bir Türk yönetmenle görüşüyorum diye konuştu.

ekonomi-haber.com
                                                                                                                                          Alıntıdır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın