7 Aralık 2011 Çarşamba

Tarihçi Uğurluel: Dizi filmlerde Osmanlı karalanıyor


Tarihçi Talha Uğurluel, son zamanlarda Osmanlı Devleti'yle ilgili dizi ve sinema filmlerinin, Osmanlı ve dönemin yaşayış biçimiyle hiçbir ilgisi olmadığını söyledi.

Tarihçi Talha Uğurluel, son zamanlarda Osmanlı Devleti'yle ilgili dizi ve sinema filmlerinin, Osmanlı ve dönemin yaşayış biçimiyle hiçbir ilgisi olmadığını söyledi. Uğurluel, Buldan Genç İşadamları Derneği ve Buldan Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği "Mukaddes Emanetler Tanıtımı" adlı konferansta konuştu. Uğurluel, Türkiye ve dünyanın birçok yerinde mukaddes emanetleri tanıttığını, Denizli'nin Buldan ilçesine ilk defa geldiğini söyledi.
Son zamanlarda Osmanlı Devleti'yle ilgili çekilen filmlerin muhtevasını eleştiren Uğurluel, "Bu filmler, Osmanlı tarihine büyük zararlar veriyor. Osmanlı tarihi karalanıyor. Bu dizileri, Osmanlı tarihiyle uzaktan yakından alâkası olmayan kişiler yazıyor ve Osmanlı kötüleniyor." dedi.
Konferans sonunda Buldan Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik, Talha Uğurluel'e ilçenin kültürünü yansıtan çeşitli hediyeler verdi.

haberaktuel.com
                                                                                                                                             Alıntıdır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın