17 Aralık 2011 Cumartesi

Öğrenciler sinemaya renk kattı


Strasbourg Odyssee Sineması'nda devam eden 23. Türk Sinema Günleri perşembe akşamı programındaki konser, kokteyl ve sinema gösterimi büyük igi gördü.


FRANSA'nın Strasbourg kentinde devam eden 23. Türk Sinema Günleri kapsamında Perşembe akşamı 'İstanbul'da Aşk' filminin galası yapıldı. Strasbourg Odyssee Sineması'ndaki galaya Fransa Türk Öğrenci Derneği tam kadro geldi. Filmin yönetmeni Yavuz Özkan ise rahatsızlık nedeniyle filmin galasına katılamadı.

'İstanbul'da Aşk' belgeselinde Bizans, Osmanlı ve ileri tarihlerde İstanbul'da yaşanan değişik aşk öyküleri anlatılıyor. Yönetmen Özkan'ın ilk belgesel filmi Strasbourg'ta farklı yankı buldu. Fransızların bir kısmı film müziğini beğenirken, çekim tekniklerini eleştirdi. Filmden önce Strasbourg'un sevilen müzik grubu 'Karmanota' Barış (solist), Remi (bas gitar), Cedric (gitar) üçlüsünün Türkçe, Fransızca sözlü konseri salonda alkış tufanına tutuldu.

Karmanota Grubu 'İstanbul'u Özlerken', Barış Manço'nun 'Dağlar Dağlar', kendi besteleri 'Yarınım' ve 'Alışığım' şarkılarını başarıyla yorumladı.

Kokteyl verildi
Gala programının sonunda Türk Sinema Günleri ve bu güzel etkinliği hazırlayan Odyssee Sineması yönetmeni Faruk Günaltay'ın onuruna merkezi Strasbourg'ta olan Fransa Türk Öğrenci Kongre Derneği galaya katılanlara kokteyl verdi. Sinemada bu akşam '4 Nesil' belgeselinin galasına davet edilen belgeselci, yazar Can Dündar perşembe akşamı Strasbourg'a geldi.

hurriyet.de
                                                                                                                                     Alıntıdır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düşüncelerinizi bizimle paylaşın